of 59250 LinkedIn

De app LARS (Leerlingen App Rijd Samen) is genomineerd voor de Computable Awards 2015

Reageer

Er kan gestemd worden voor de Computable Awards 2015! De app LARS (Leerlingen App Rijd Samen) van PinkValley-finalist Patrick Nelen is genomineerd in de categorie ICT-projecten binnen het onderwijs. Stem op LARS via de website van Computable: www2.computable.nl/computableawards/stem

Sociale aspect

De app LARS (Leerlingen App Rijd Samen) is vernoemd naar Lars, het dertienjarige zoontje van Patrick Nelen, programmamanager Dienstverlening bij de gemeente Tholen en PinkValley-finalist 2014. Lars, die het Syndroom van Down heeft, gaat meestal met een busje voor leerlingenvervoer naar school. Regelmatig zien zijn ouders echter de kans om hem zelf te brengen en/of halen. Patrick zou het leuk vinden om andere kinderen mee te nemen tijdens zo’n rit, zodat zijn zoontje meer in contact komt met andere jongens en meisjes. Patrick en zijn vrouw hebben echter geen idee wie er langs hun route naar school woont.

 

Om het leerlingenvervoer beter te stroomlijnen bedacht Patrick LARS, een app waarmee ouders kunnen aangeven wanneer zij hun kind naar school brengen en weer van school halen. Andere ouders die langs de route wonen, kunnen via LARS aangeven of hun kind wil meerijden. Een app met veel potentie, zeker als je kijkt naar factoren als efficiëntie, burgerparticipatie en het sociale aspect. “Dankzij de app leren kinderen zoals Lars makkelijker nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen”, legt Patrick uit. “Onze zoon vindt het hartstikke leuk als er klas- of schoolgenootjes met ons meerijden. Bovendien komen ouders die in een vergelijkbare situatie als wij leven met elkaar in contact en wordt het eenvoudiger om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Het sociale aspect is dus erg belangrijk. En het scheelt gemeentes weer geld, ook niet onbelangrijk.”

 

Co-creatie

“We zijn ontzettend trots dat een product uit ons platform PinkValley is genomineerd voor de Computable Awards”, aldus Bart Gelsing, Development Manager bij PinkRoccade Local Government. “De app LARS is het perfecte voorbeeld van een succesvolle co-creatie.” Door rechtstreeks samen te werken met mensen van de werkvloer, speelt PinkRoccade Local Government in op de ruis tussen theorie en praktijk. Gelsing: “Mensen als Patrick zien dingen die wij niet zien. Dat kan van alles zijn: omslachtige processen, irritaties bij burgers of knelpunten in de informatiestroom. Zulke constateringen zijn vaak de beste aanleiding voor innovatie. Dat maakt hun input van onschatbare waarde. Ik ben ervan overtuigd dat dit dé manier is om ICT-toepassingen te ontdekken die er echt toe doen.”

 

Stemmen

Wil je stemmen op LARS? Ga dan naar de website van Computable (klik op link). Tot 12 oktober kan er gestemd worden op de genomineerden. De Computable Awards 2015 worden uitgereikt op dinsdag 3 november 2015.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie is er voor jou

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl