of 65101 LinkedIn

Bevraging van het Register paspoortsignaleringen (RPS) mogelijk vanaf release 4.4

Bevraging van het Register paspoortsignaleringen (RPS) mogelijk vanaf release 4.4.
PinkRoccade Reageer

AfbeeldingiReisdocumenten is de iBurgerzaken app die je gebruikt bij het aanvragen en uitreiken van reisdocumenten. Maar wist je ook dat vanaf iBurgerzaken release 4.4 (verschijnt 26 november 2021) de koppeling met het RPS (Register paspoortsignaleringen) mogelijk is?

Bevraging Register paspoortsignaleringen 

Bij de aanvraag van een reisdocument controleert iBurgerzaken categorie 12 of daar een paspoortsignalering staat. Vanaf release 4.4 (verschijnt 26 november 2021) is het mogelijk om bij de aanvraag van een reisdocument het RPS te bevragen om te achterhalen of er een paspoortsignalering voor de aanvrager aanwezig is. Als de koppeling met RPS is geactiveerd, zal iBurgerzaken deze bevraging automatisch uitvoeren bij de intake én bij het uitreiken van een reisdocument.

 

           Frank van Baren, Product Owner iBurgerzaken

‘Het voordeel van het bevragen van het RPS is dat deze actuelere gegevens bevat dan de categorie 12 op de persoonslijst.’

 

Gemeenten zijn voorlopig nog wel verplicht om de maandelijkse paspoortsignaleringenlist te verwerken in de BRP. Vanaf iBurgerzaken release 4.4 is het mogelijk om de paspoortsignalering met het proces Actualisering persoonlijkst toe te voegen/te verwijderen. Deze functionaliteit is gratis voor alle gemeenten. 


Meld je aan voor het iAcdemy webinar iReisdocumenten op 25 november

In het iAcademy webinar iReisdocumenten: VRS/RPS & actualiseren persoonslijst van 25 november gaan we uitgebreid in op dit onderwerp. Klik hier om je daarvoor aan te melden.


Neem gerust contact op

Heb je een vraag over deze nieuwe functionaliteit? Neem dan gerust contact met mij op via Frank.vanBaren@PinkRoccade.nl / +31 (0)6 4609 1015

LinkedIn

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Common Ground & API's Online event

Als Partner van Betekenis organiseert PinkRoccade Local Government een gratis online event over de adoptie van Common Ground en API's.


Met de tafelgasten bespreken we de ontwikkelingen en uitdagingen over de adoptiesnelheid van Common Ground en de nieuwe wijze van gegevensuitwisseling via API’s voor de verschillende domeinen.

Klik op de button en schrijf je in.

Afbeelding

Graag tot dan!

PinkRoccade Local Government

Meer nieuws

Ontmoet collega’s en mis niks over jouw applicaties

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers