of 59250 LinkedIn

Ambtenaren zijn prima in staat om dingen anders te doen

Reageer
ICT-dienstverlener PinkRoccade Local Government heeft zich aangesloten bij Night to 5, een initiatief van DisGover. Het initiatief richt zich op jonge ambtenaren die willen laten zien dat ambtenaren prima in staat zijn om dingen anders te doen. Op vrijdag 26 juni wordt Night to 5 georganiseerd bij Seats2Meet in Hoog Catherijne, Utrecht. PinkRoccade Local Government zal een onderdeel van het programma op zich nemen.

Night to 5 staat in het teken van het verbinden van mensen die van mening zijn dat de overheid het ook anders kan aanpakken. De organisatie wil aantonen dat de overheid innovatief is en dat er ambtenaren zijn die het lef hebben dingen op een andere manier te willen doen. Op ludieke wijze stelt de organisatie het stereotype beeld van de ambtenaar op de proef. Daarom wordt gewerkt van 21:00 tot 05:00, een knipoog naar de ‘standaard’ werkdag van 9 tot 5 van een ambtenaar.

 

Night-to-5_lokocartoons.jpg

 

Andere manier van werken

PinkRoccade Local Government vindt het event een mooie kans om op een andere en vernieuwende manier bezig te zijn met onderwerpen die jonge en aankomende ambtenaren bezighouden. Michiel Uijting, directeur Ruimte & Omgeving van PinkRoccade Local Government: ‘De kennis en kunde die we hebben, delen wij graag op allerlei manieren. Het initiatief van Night to 5 spreekt ons vooral aan, omdat zij op een andere manier bezig zijn. Daarom zullen we actief bijdragen; inhoudelijk en door de inzet van specialisten van PinkRoccade Local Government. Op die manier dragen wij bij aan de vraagstukken die worden besproken rondom de nieuwe overheid.’

 

De ideeën van nu, de realiteit van morgen

Tijdens Night to 5 op 26 juni wordt ook het startschot gegeven voor het schrijven van het boek ‘De ideeën van nu, de realiteit van morgen'. Het boek wordt in co-creatie geschreven. Auteurs van tien generaties schrijven over hun visie op de overheid van de toekomst. Tijdens verschillende programmadelen van de nacht is er gelegenheid om ideeën over het boek uit te wisselen. Het boek wordt uitgeven in het najaar van 2015. PinkRoccade Local Government schrijft ook een hoofdstuk van dit aanstaande boek over hun visie op de toekomst van de overheid.

 

Meer informatie over Night to 5 is te vinden via:

  • Website                                              
  • Twitter                        
  • LinkedIn                                 
  • Facebook

 

Direct inschrijven? Klik hier! 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie is er voor jou

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl