of 59162 LinkedIn

Marijke Gijsbers

Sinds 2014 werk ik bij PBLQ. Ik ben een nieuwsgierige conceptuele denker, strateeg en onderzoeker met passie voor het verder brengen van de publieke sector. Ik zet me graag met veel enthousiasme in voor (verander)vraagstukken in de publieke sector! Daarbij maak ik graag de vertaling naar het ‘doen’. Met mijn resultaatgerichte en kritisch analytische houding ben ik in staat om deze slag te maken. Bovendien heb ik oog voor mijn omgeving. Waardoor ik in staat ben draagvlak te creëren en mensen in staat te stellen hun bijdrage te leveren.

 

Informatieve Socioloog

Met een achtergrond in sociologie en informatiemanagement ben ik in staat vanuit meerdere perspectieven complexe vraagstukken in de publieke sector aan te pakken. Daarbij houd ik graag de blik naar voren gericht. Hoe gaan we zorgen dat we als overheid zaken beter gaan regelen in de toekomst? Wat komt er op ons af? Hoe gaan wij om met de vernieuwingen in de samenleving? Hoe houden wij eenieder aan gehaakt? Waar liggen de kansen van ICT, om mensen en organisaties (beter) te laten functioneren? 

 

Onderzoek & Advies

Ik heb een passie voor het uitzoeken van zaken: hoe zit het in elkaar en waarom dan? Zo werkte ik tijdens mijn studie als onderzoeker bij de Volkskrant. In die periode is ook mijn affiniteit ontstaan met het functioneren van de publieke sector! Maar naast het onderzoek maak ik graag de slag naar er iets aan doen. Dus heb ik na mijn studie aan de slag gegaan als adviseur.

 

Samenwerking, evalueren en onderzoeken, innovatieve werkwijze en informatisering zijn belangrijke elementen die bij kunnen dragen aan het (beter) functioneren van de publieke sector.

 

Strategie & visie

Ik houd mijn blik graag naar de toekomst gericht, om juist als conceptueel denker een bijdrage te leveren aan het functioneren van de publieke sector. Zo ben ik actief geweest als strateeg binnen een samenwerkingsverband op gebied van Smart Cities: de Digitale Steden Agenda. Was ik projectleider van de visie zoektocht naar “MijnOverheid van de Toekomst”. Waarin op creatieve wijze toekomstscenario’s voor digitale dienstverlening zijn ontwikkeld.

Door mijn werkzaamheden bij de Volkskrant, Digitale Steden Agenda en als adviseur heb ik ervaren dat (ICT) kansen binnen de publieke sector vaak nog blijven liggen. Samenwerking, evalueren en onderzoeken, innovatieve werkwijze en informatisering zijn belangrijke elementen die bij kunnen dragen aan het (beter) functioneren van de publieke sector. Ik zie dan ook de uitdaging om vanuit mijn passie voor een goed functionerende publieke sector het slim gebruik maken van deze elementen te stimuleren. Ik zoek daarbij altijd de combinatie van creatieve werkvormen en procesbegeleiding. Waarbij ik samen met betrokkenen op zoek gaat naar waar de verbetering mogelijk is.

 • Dromen over MijnOverheid van de Toekomst

  Reageer

  Sinds de zomer van 2015 ben ik namens PBLQ productmanager MijnOverheid bij Logius. In deze rol ben ik trekker van het traject MijnOverheid van de Toekomst. Logius heeft vanaf januari Alieke Jansen (Morgens) ingezet om mede uitvoering te geven aan het traject. Met frisse blik en werkwijzen wordt opzoek gegaan naar beelden van burgers en overheidsorganisaties bij MijnOverheid van de Toekomst. Hoe kan dit eruit zien?

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

 

Meer weten over ons Informatiemanagement Traineeship, bekijk hier de website.

Opleiding Informatiemanagement voor verbinders

Metropool opleiding

Weten hoe het is om bij PBLQ te werken?

Afbeelding

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers