of 59162 LinkedIn

Marieke van der Putten

Adviseur

Vanaf oktober 2016 werk ik als adviseur bij PBLQ. Na zestien jaar bij zowel de rijks- als de gemeentelijke overheid gewerkt te hebben, heb ik bewust gekozen voor de afwisseling van advies- en interimwerk bij PBLQ. De innovatie en dynamiek, die ICT-ontwikkelingen in overheidsorganisaties brengen, dagen uit en spreken me aan.

Deze spreken me aan omdat de technologische innovatie (overheids-) organisaties voor nieuwe, organisatie brede vraagstukken plaatst en aanzet tot verandering en vernieuwing. Vanuit mijn kennis van en ervaring met ICT en organisatieontwikkeling kan ik in situaties van verandering door heldere communicatie vertrouwen krijgen van zowel de ICT- specialisten als de bestuurders. Zo draag ik graag bij aan een succesvolle implementatie van verdere digitalisering binnen het publieke bestel.

 

Lees meer


06 44 57 42 24 / Stuur mij een e-mail
 • ICT-shared service centers een sprookje?

  Reageer

  De start van ICT-shared service centers (ICT-SSC’s) door samenwerkende gemeenten gaan vaak gepaard met hoge verwachtingen. De vorming van het ICT-SSC’s zal onverkort zorgen voor alles wat gemeenten op gebied van informatievoorziening en verbindingen nu en in de toekomst nodig hebben, tegen lagere kosten (vastgelegd in taakstellingen), met hoge kwaliteit en met minder (personele) kwetsbaarheid. En niet onbelangrijk: het weerbarstige en als lastig ervaren ICT-dossier wordt buiten de eigen organisatie gezet.

 • Is uw gemeente klaar voor de informatiesamenleving?

  Reageer

  PBLQ pleit voor een centrale, strategische visie op informatiemanagement in de nieuwe collegeprogramma’s. Het wordt steeds belangrijker dat gemeenten een visie hebben op de verbinding tussen technologische ontwikkelingen en publieke informatievragen. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is immers niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en ook niet uit het dagelijks werk van de gemeente. Voor het uitvoeren, evalueren en opstellen van overheidsbeleid is de beschikbaarheid van informatie cruciaal.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

 

Meer weten over ons Informatiemanagement Traineeship, bekijk hier de website.

Opleiding Informatiemanagement voor verbinders

Metropool opleiding

Weten hoe het is om bij PBLQ te werken?

Afbeelding

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers