of 59147 LinkedIn

Marcel Bom

Meer dan 25 jaar adviseur binnen het publieke domein, betekent dat ik de weg weet, nieuwe ontwikkelingen in een historisch perspectief kan plaatsen, snel zicht heb op de haalbaarheid van ambities en bovenal heel veel mensen en organisaties heb ontmoet. Dit maakt mij sterk als generalist. Als programmamanager of adviseur ben ik hierdoor veelzijdig en breed inzetbaar.

 

Ik krijg regelmatig het compliment: streng doch rechtvaardig

 

Sinds 1989 werk ik bij PBLQ. Als adviseur help ik opdrachtgevers bij het doorgronden van complexe situaties en het aanreiken van concrete stappen om tot uitvoerbare oplossingen te komen voor informatievraagstukken. Als auditor/beoordelaar scheid ik de hoofd- van de bijzaken, voer ik gedegen analyses uit en kom ik tot heldere oordelen. Als arbiter houd ik de grote lijnen in het vizier, waardoor de spelers de ruimte krijgen om het spel te spelen. Ik krijg regelmatig het compliment: streng doch rechtvaardig.

 

Opdrachtgevers

De afgelopen jaren heb ik opdrachten mogen uitvoeren voor onder meer het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Schadefonds Geweldsmisdrijven, het Consortium NDFF, Logius, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de gemeenten Den Haag, Alkmaar, Delft, Emmen, het ministerie van EZ, het ministerie van OCW, het Nationaal Archief, het ministerie van Defensie, IPO en vele anderen.

 

Internationaal

Gedurende mijn werk ook regelmatig opdrachten mogen uitvoeren buiten onze landsgrenzen, bijvoorbeeld op Aruba, Curaçao, St. Maarten en Caribisch Nederland. Maar ook een uitstapje naar India (Cochin) waar ik in opdracht van Nuffic een mid-term evaluation heb geleid.

  

Nevenactiviteiten

Als vrijwilliger heb ik meerdere malen veilingen georganiseerd voor het goede doel. Ook ben ik jarenlang voorzitter geweest van de businessclub Quintus, die gelieerd was aan de enige handbalvereniging in Nederland met zowel de dames als de heren spelend op het hoogste niveau. Hierdoor is een passie voor dat spelletje ontstaan dat niet meer verdwijnt.

 • Vertrouwen komt te voet en gaat te paard!

  Reageer

  Waar laat jij allemaal digitale sporen achter?

  Sinds kort is de populaire serie ‘hunted’ weer op de buis. Een programma waarin jacht wordt gemaakt op mensen die moeten proberen om drie weken lang uit de handen te blijven van de ‘jagers’. Jagers die gebruik mogen maken van middelen die onze opsporingsinstanties ter beschikking staan. Een fascinerend spel waaruit blijkt dat de ‘hunted’ ongemerkt heel veel informatie van hunzelf via digitale kanalen achterlaten. Denk maar aan het mobieltje, het surfgedrag op Google, het Facebook-account, pinbetalingen, de camera's op straat, et cetera, et cetera. En wat voor de ‘hunted’ geldt, geldt natuurlijk ook voor onszelf. Probeer eens even stil te staan bij wat je allemaal bewust en onbewust aan digitale sporen achterlaat. 

 • Verkiezingen onder vergrootglas!

  Reageer

  20 februari j.l. kopte de media dat er stempassen zijn verstuurd naar overleden inwoners. De burgemeester van de gemeente waar het gebeurde heeft zijn excuses al aangeboden en laat onderzoeken wat de oorzaak is. Op zichzelf is dit voorval niet nieuwswaardig. Dagelijks overlijden er inwoners en een gemeente kan het domweg niet voorkomen dat een stempas wordt verstuurd naar een net overleden inwoner. Dat is inherent aan ‘life events’ die in de samenleving gebeuren en de administratieve werkelijkheid die daar per definitie op achterloopt.

 • Software verkiezingen zo lek als een mandje?!

  Reageer

  Afgelopen week kon minister Plasterk niets anders besluiten dan te verordonneren dat bij de komende Tweede Kamerverkiezing alle stemmen met de hand moeten worden geteld. Vechten tegen beelden, zeker in dit dossier, lijkt op voorhand een verloren zaak. Maar is het echt nodig?

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

 

Meer weten over ons Informatiemanagement Traineeship, bekijk hier de website.

Opleiding Informatiemanagement voor verbinders

Metropool opleiding

Weten hoe het is om bij PBLQ te werken?

Afbeelding

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers