of 59162 LinkedIn

Jonge ambtenarendag: Hoe ga jij met je tijd om?

Reageer

Onlangs verzorgde PBLQ een workshop op de Jonge Ambtenarendag in Schiedam. Het thema van deze dag was 'The perfect fit'. Centraal stond hoe jonge overheidsprofessionals een balans kunnen vinden tussen werk, privé en persoonlijke groei.

Het was leuk om te zien hoe het soms nog wat grijzige imago van 'de ambtenaar' met de ruim 600 jonge enthousiaste professionals deze dag een ander gezicht kreeg. Dat bleek ook wel uit het diverse aanbod workshops dat op het programma stond; 'mindfulness', 'jobcrafting', 'yoga op je werk'.., zomaar wat zaken die de interesse van deze doelgroep weergeeft.

 

De PBLQ workshop 'doen wat bij je past' vond plaats in het Nederlandse Jenevermuseum. Tussen de jenevervaten gingen we met een groep van 30 deelnemers het gesprek aan over het vinden van de juiste match tussen jezelf en je werk.

 

De deelnemers kregen de volgende casus voorgeschoteld: 
Stel je voor dat je elke dag een bedrag van €86.400 op je bankrekening gestort krijgt. Vrij om op te nemen en te besteden aan wat je maar wilt. Er is alleen één maar: aan het eind van elke dag ben je het geld dat je niet hebt gebruikt, kwijt. Wat doe je, waar kies je voor om je geld aan uit te geven?

 

Deelnemers gingen met elkaar het gesprek aan over hoe zij idealiter hun dagen en tijd in zouden willen delen en welke match of mismatch zij zagen met hun huidige situatie. Speelkaarten over waarden en interesses hielpen persoonlijke drijfveren te identificeren. Het doel van de casus was om stil te staan bij de balans tussen privé, werk en persoonlijke groei. Immers, elke dag geeft ons 86.400 seconden die we kunnen besteden, maar tikt ook weg!

 

Wat opviel is dat jonge ambtenaren veel waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling. Zingeving vinden zij belangrijk in hun werk. Dit is iets waar wij, als informatiemanagement trainees bij PBLQ, ons volledig in kunnen vinden. Ook voor ons geldt dat wij onszelf willen ontwikkelen, voldoening willen halen uit ons werk en een intrinsieke motivatie hebben om bij te dragen aan een succesvolle overheid.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

 

Meer weten over ons Informatiemanagement Traineeship, bekijk hier de website.

Opleiding Informatiemanagement voor verbinders

Metropool opleiding

Weten hoe het is om bij PBLQ te werken?

Afbeelding

Whitepapers

  • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

    Smart city

    ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
  • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

    Safe in cyberspace

    Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers