of 59130 LinkedIn

Is uw gemeente klaar voor de informatiesamenleving?

PBLQ pleit voor een centrale, strategische visie op informatiemanagement in de nieuwe collegeprogramma’s. Het wordt steeds belangrijker dat gemeenten een visie hebben op de verbinding tussen technologische ontwikkelingen en publieke informatievragen. Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is immers niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en ook niet uit het dagelijks werk van de gemeente. Voor het uitvoeren, evalueren en opstellen van overheidsbeleid is de beschikbaarheid van informatie cruciaal.

In onze informatiesamenleving verwachten burgers goede digitale dienstverlening van de overheid, net zoals ze die ontvangen bij verschillende bedrijven, zoals webshops, energieleveranciers en musea. Veel gemeenten zetten daarom in op een verdere versteviging van hun digitale dienstverlening en datagedreven beleid.

 

De adviseurs, onderzoekers en interim-managers van PBLQ kunnen een gids voor u zijn in de lanen, straten en stegen van de soms onoverzichtelijke digitale overheid. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 zullen op deze pagina tweewekelijks blogs verschijnen. In deze blogs delen we onze kennis en ervaring met informatievraagstukken bij gemeenten. Bijvoorbeeld: 'wat zijn eigenlijk smart cities' en 'hoe kan je dan op een nuttige wijze technologische innovaties inzetten'? We zullen ook een realistisch beeld schetsen van de mogelijkheden én beperkingen van samenwerkingsverbanden tussen gemeentes op het gebied van ICT.

 

Een ander voorbeeld: vaak wordt genoemd dat ‘de AVG’ belangrijke consequenties zal hebben voor de (informatie)positie van de burger) en daarmee ook voor de manier waarop de gemeente de eigen informatie beheert en beveiligt. Maar wat is eigenlijk de AVG en hoe zien die gevolgen er nu uit?

     

De blogs gaan over actuele gemeentelijke informatievraagstukken, die u uiteraard direct kunt toevoegen aan uw eigen digitale agenda. Zo bent u goed voorbereid op 21 maart en natuurlijk op de periode daarna.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

 

Meer weten over ons Informatiemanagement Traineeship, bekijk hier de website.

Opleiding Informatiemanagement voor verbinders

Metropool opleiding

Weten hoe het is om bij PBLQ te werken?

Blijf effectief in de informatiesamenleving van morgen!

Afbeelding

Whitepapers

  • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

    Smart city

    ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
  • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

    Safe in cyberspace

    Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers