of 59162 LinkedIn

Dirk-Jan Beens

Adviseur


“Never before in history has innovation offered promise of so much to so many in so short a time.” - Bill Gates

Onze overheid wordt een digitale overheid. Niet dat dit vanzelf gaat, want digitale transformatie is geen eenvoudige opgave. Omdat we te maken hebben met bestaande systemen, structuren en processen en omdat verschillende werelden en perspectieven moeten worden samengebracht. Veranderen is niet makkelijk, maar als alle belangen worden gezien, valt er een wereld te winnen!

 

Verbinding

Ik heb passie voor technologie en ik heb ervaren dat die vooral waarde krijgt als slimme toepassingen worden gecombineerd met een excellente gebruikerservaring. In het krachtenveld van de verschillende belangen die daarbij spelen zoek ik verbinding, verbinding tussen verschillende stakeholders, tussen vraag en aanbod en tussen visie en uitvoering.

Mijn stijl van werken is een combinatie van denken en doen; ik ben analytisch, georganiseerd en oplossingsgericht. Ik werk graag vanuit een heldere en gedragen visie, zodat ruimte ontstaat om resultaten te boeken.

Ruime ervaring vanuit verschillende rollen

Ik heb 25 jaar werkervaring bij de gemeentelijke overheid. Als CIO en adviseur van directie en bestuur was ik verantwoordelijk voor de totstandkoming en uitvoering van de strategie op het gebied van informatietechnologie en informatiebeveiliging. Ik gaf sturing aan het IT portfolio met bijvoorbeeld projecten op het gebied van digitale dienstverlening, basisregistraties, business intelligence, zaakgericht werken, applicatierationalisatie en projecten gericht op de vernieuwing van de technische infrastructuur.

Als leidinggevende was ik betrokken bij vele verandertrajecten, zoals het herinrichten van de informatiemanagement functie, rationalisatie van het applicatieportfolio en het verbeteren van projectmatig werken. Als programmamanager heb ik een programma voor smart city innovatie ontwikkeld en was ik betrokken bij de ontwikkeling van de Nationale Smart City Strategie.

Ik help u graag met vraagstukken over de informatievoorziening, in dienst van uw organisatiedoelen en met oog voor mensen en belangen.


06 46 01 87 48 / Stuur mij een e-mail
 • Cybersecurity en Internet of Things

  Reageer

  Gisteren 7.042 stappen gezet, 5,32 kilometer afgelegd, 10 trappen opgelopen en 2.315 calorieën verbrand. Helaas flink achtergebleven bij de doelstellingen voor die dag. Dat wil zeggen volgens mijn smartwatch, die elke dag meet hoe mijn fysieke performance zich verhoudt tot de standaard voor de fitte mens. In de trein zie ik dat mijn actuele elektriciteitsverbruik thuis momenteel 240 kilowattuur is en op mijn ´zoek vrienden´ app zie ik dat mijn zoon op school is gearriveerd. Net als vele anderen ben ik geconnect met apparaten die met gebruik van sensoren informatie ontsluiten via het internet; het Internet of Things (IoT).

 • De AVG, verandert er wat?

  Reageer

  Web 2.0

  In een omvang als nooit tevoren wordt persoonlijke informatie digitaal opgeslagen. Met de komst van web 2.0, het interactieve internet met user generated content, is van velen van ons in overvloed digitale informatie openbaar toegankelijk. Via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en andere media bouwen we aan een digitaal profiel dat bij een Google zoekopdracht al snel enkele pagina’s aan treffers oplevert. Ook de gemeentelijke loketten zijn vergaand gedigitaliseerd en door de komst van informatiegestuurd werken bij diezelfde gemeenten is het niet denkbeeldig dat mijn persoonsgegevens voor ongedachte doeleinden worden gebruikt.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

 

Meer weten over ons Informatiemanagement Traineeship, bekijk hier de website.

Opleiding Informatiemanagement voor verbinders

Metropool opleiding

Weten hoe het is om bij PBLQ te werken?

Afbeelding

Whitepapers

 • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

  Smart city

  ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
 • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

  Safe in cyberspace

  Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers