of 59130 LinkedIn

De verbinding leren leggen

Een maand geleden was het zo ver. In gezelschap van familie, vrienden en collega's mocht ik mijn diploma Master of Public Information Management (MPIM) in ontvangst nemen. Deze diploma-uitreiking vormde de afsluiting van een intensieve periode van twee jaar werken, leren én plezier als Trainee Informatiemanagement bij PBLQ. 

Begin 2014 begon ik met deze baan. Eerder werkte ik voor zowel overheidsorganisaties als bedrijfsleven op het terrein van digitale dienstverlening. De kans om in drie opdrachten van acht maanden nog meer verschillende overheidsorganisaties van binnen mee te maken was een belangrijke overweging om voor het traineeprogramma van PBLQ te kiezen. En daarnaast de kans om naast het werk een tweede masteropleiding te volgen en de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de vorm van trainingen, intervisie en coaching.

 

Na het doorlopen van een pittige sollicitatieprocedure bestaande uit twee gesprekken, een assessment en het voorbereiden van een case-opdracht was ik een van de 15 trainees van de 12e lichting van het traineeprogramma. Al snel kon ik aan de slag bij Logius, mijn eerste opdrachtgever. Daarna werkte ik voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) waar ik rollen als programmasecretaris, projectleider en implementatie-adviseur vervulde. De inhoudelijke diversiteit van deze opdrachten laten zich samenvatten in de volgende steekwoorden: DigiD, projectmanagement, eID stelsel, digitale samenwerkruimte, Rijksportaal, communicatie, workshops, gebruikerstesten, monitors, business intelligence, sociaal domein.  

 

Van maandag tot donderdag zat ik bij de opdrachtgever. Vrijdag was het tijd voor studie en competentietrainingen. Hier kwamen onderwerpen aan bod als samenwerken, effectief beïnvloeden, onderhandelen, projectmanagement, graphic facilitation en het begeleiden van creatieve sessies.

 

Doel van het Traineeprogramma is het opleiden tot verbinder tussen ICT, beleid en uitvoering. Deze drie begrippen lijken grote en abstracte concepten. Maar uiteindelijk gaat verbinden over mensen en het slaan van bruggen tussen verschillende opvattingen, perspectieven en belangen. Dit is wat ik mee neem naar een volgende baan of opdracht. De afgelopen twee jaar heb ik een scherper beeld gekregen van mijn eigen talenten en van de talenten van anderen om mij heen. Het Traineeprogramma was een leuke, leerzame en waardevolle investering in mijn carrière.

 

Inmiddels ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging. Sinds 1 maart ben ik bij PBLQ aan de slag als adviseur. In deze baan wil ik mij verder wil specialiseren in advies en onderzoek op het terrein van de digitale publieke sector. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

 

Meer weten over ons Informatiemanagement Traineeship, bekijk hier de website.

Opleiding Informatiemanagement voor verbinders

Metropool opleiding

Weten hoe het is om bij PBLQ te werken?

Blijf effectief in de informatiesamenleving van morgen!

Afbeelding

Whitepapers

  • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

    Smart city

    ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
  • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

    Safe in cyberspace

    Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers