of 59147 LinkedIn

Collega’s en de #instatakeover

In de tweede week van oktober beheerde ik het Instagram account van PBLQ. Elke week is er iemand anders aan de beurt om in beeld te brengen wat werken bij PBLQ inhoudt, en deze week was het dus mijn beurt. Ik dacht na over een goede foto die weer zou geven wat ik zoal doe. Lastig, want ik doe hier zo veel leuke dingen, en hoe zou ik dat allemaal in beeld kunnen brengen?

De PBLQ-werkweek is voor iedereen anders, maar het Instagram account probeert een indruk te geven van wat PBLQ'ers zoal doen. Dat is dus heel gevarieerd. En laat dat nou precies zijn wat ik zo leuk vind aan het adviesvak en aan werken bij PBLQ: je komt nog eens ergens.

 

De ene dag loop ik op een middelbare school tussen de leraren en scholieren, de andere dag loop ik tussen de ambtenaren in pak bij het ministerie van Justitie en Veiligheid of het Openbaar Ministerie, dan weer mag ik op audiëntie bij een griffier of directeur in een statig gemeentehuis. De ene dag vergader ik me suf, de andere breng ik achter de laptop door. De ene dag zit ik in de trein en de andere dag op de fiets.

 

Maar wat ik misschien nog wel leuker vind dan overal komen is het terugkomen. Ik probeer één keer per week terug te komen bij mijn home-base: bij PBLQ. En het voelt ook echt als een home-base. Even bijkletsen met andere collega’s, adviseurs of Jonge Informatieprofessionals. De meeste collega’s lopen regelmatig het pand in en uit. Ze komen even langs voor een bijeenkomst, een goede koffie of om die ene collega nog snel te treffen. Op sommige dagen is het een komen en gaan aan de Muzenstraat.

 

Een dagje werken op de Muzenstraat voelt soms echt als thuiskomen. Er is ruimte om achterstallig werk in te halen of om samen met collega’s even koffie te drinken. We praten elkaar graag even bij. Over leuke dingen die we aan het doen zijn, kansen die we zien voor de toekomst, of dingen die we spannend vinden. Want we weten allemaal hoe het is om even zonder opdracht te zitten, of juist om even handen te kort te komen. We weten hoe het is om je aan te moeten passen in een nieuwe omgeving of om een omgeving waar je eerder hebt rondgelopen vanuit een andere hoek te bekijken. We weten hoe het is om de ene dag op de fiets en de andere dag in de trein te zitten. Om twee deadlines door elkaar te hebben lopen, of wanneer die ene klus waar je zo veel zin in had toch niet door gaat.

 

Maar ook inhoudelijk kunnen we elkaar helpen. Wanneer ik een verwerkingsregister moet aanleggen dan is er vast al iemand anders die dat al gedaan heeft. Waarom zou ik het wiel opnieuw uitvinden? Zal ik er maar meteen een slimme Excel van maken? Ik heb altijd een collega bij de hand die me daarbij kan helpen. Als je toch bezig bent denk ik graag even mee of ik nog een oplossing voor jouw probleem heb. En had er niet iemand al eens een keer een rapport geschreven over dat ene onderwerp? Op zoek naar inspiratie of contacten voor mijn scriptie? Mijn collega weet raad. En toen ik het even niet zag zitten, vastliep in diezelfde scriptie, kwam er een collega naast me zitten om het probleem samen met mij in stukjes te hakken. Begin hier nou eens mee, de rest komt later. Ik heb dit eerder gedaan. Jij kan dit ook.

 

Er is altijd wel een collega die kan helpen, die mee kan denken. En als je het echt even niet meer weet koffie met je wil gaan drinken. Wat zou ik toch zonder mijn collega’s moeten. Maar hoe breng je dit in hemelsnaam allemaal in één week in beeld? #instatakeover #werkenbijpblq

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

 

Meer weten over ons Informatiemanagement Traineeship, bekijk hier de website.

Opleiding Informatiemanagement voor verbinders

Metropool opleiding

Weten hoe het is om bij PBLQ te werken?

Afbeelding

Whitepapers

  • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

    Smart city

    ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
  • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

    Safe in cyberspace

    Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers