of 59130 LinkedIn

Als ik later groot ben

Na mijn studie Bestuurskunde viel ik als starter in de 'informatiemanagement' boter. Ik werd projectsecretaris bij een ICT project binnen de overheid, het project Publieke eID-middelen. Als snel ontdekte ik de dynamische wereld en het politiek-bestuurlijke spanningsveld rondom ICT projecten binnen de overheid en dat vond ik leuk! De timing om te werken bij een ICT project kon wat dat betreft niet beter: het rapport van de Commissie Elias werd gepubliceerd, het Bureau ICT toetsing werd opgericht en de Digicommissaris werd aangesteld. Daarnaast bleek er vanuit de Tweede Kamer een enorme interesse in eID en dit maakte ik allemaal van heel dichtbij mee.

Mijn projectleider destijds zag mijn enthousiasme en interesse in dit werkveld. Om te groeien als informatiemanager raadde zij mij aan om te solliciteren voor het traineeprogramma bij PBLQ. Het is voor mij de ideale mogelijkheid om mijn interesse en werkervaring binnen ICT projecten bij de overheid en het politiek-bestuurlijke speelveld uit te breiden. Thema's die ik erg interessant vind, zoals audit/reviews, de rol van een CIO en 'goed' projectmanagement komen tijdens de opleiding aan bod. Daarnaast biedt het mij de kans om binnen verschillende interessante projecten of organisaties werkzaam te zijn.

 

Zo kon ik voor mijn eerste opdracht in het kader van het traineeprogramma aan de slag als projectleider voor de elektronische identiteitskaart (eNIK), bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Op deze manier heb ik werkervaring opgedaan bij een project (de eNIK is een van de voorziene publieke eID-middelen) vanuit verschillende invalshoeken (beleid vs. uitvoering) en verschillende rollen (projectsecretaris vs. projectleider). Om een project op deze verschillende manieren mee te maken is ontzettend waardevol voor mijn ontwikkeling. Hierdoor ben ik mij nog bewuster geworden van de complexiteit en het belang van de omgeving bij een ICT project. Ik vind het geweldig om met iets bezig te zijn dat straks impact heeft op de wijze waarop digitale dienstverlening door de overheid wordt aangeboden. Ook het feit dat de Tweede Kamer zich zo met dit onderwerp bezig houdt vind ik onwijs interessant.

 

Ik ben bijna (september 2016) aan het einde van mijn eerste opdracht. Voor een vervolgopdracht lijkt het mij erg leerzaam om een breder blikveld rondom ICT projecten en het politiek-bestuurlijke spanningsveld te ontwikkelen. Ik heb mij nu in totaal twee jaar met eID bezig gehouden. Ik wil graag mijn opgedane kennis en ervaring inzetten voor andere ICT projecten en mijn ervaring en kennis hiermee uitbreiden.

 

Als ik later groot ben, wanneer ik het werkveld in stap zonder de zijwieltjes die PBLQ mij nu biedt, zou ik mijzelf graag bezighouden met de strategische kant van complexe ICT projecten binnen de overheid. Ik ben erg geïnteresseerd in reviews, audits of toetsen. Mijn ideale opdracht zou dan zijn om bij een organisatie te werken die zich bezig houdt met een bredere visie/advisering/toetsing en verbetering ten opzichte van ICT projecten. Dit alles uiteraard gepaard met wat politiek-bestuurlijke spanning, om het leuk te maken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingMuzenstraat 120,

2511 WB Den Haag,

Postbus 18607,

2502 EP Den Haag

070- 376 36 36

info@pblq.nl

www.pblq.nl

Meer nieuws

 

Meer weten over ons Informatiemanagement Traineeship, bekijk hier de website.

Opleiding Informatiemanagement voor verbinders

Metropool opleiding

Weten hoe het is om bij PBLQ te werken?

Blijf effectief in de informatiesamenleving van morgen!

Afbeelding

Whitepapers

  • ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...

    Smart city

    ‘Smart’ lijkt wel een nieuw toverwoord. Net zoals innovatie dat ook al enige jaren...
  • Voor bestuurders, managers en veranderaars 
 Met de digitalisering van onze samenleving is het...

    Safe in cyberspace

    Voor bestuurders, managers en veranderaars Met de digitalisering van onze samenleving is het...

Bloggers