of 58952 LinkedIn

Praktische handvatten voor de Omgevingswet

Reageer

Eind september organiseerde Binnenlands Bestuur in samenwerking met onder andere M&I/Partners het congres Grip op de Omgevingswet in Theater de Meervaart in Amsterdam.

Miriam de Best, Simon Does en Barry Woudenberg verzorgden een interessante deelsessie 'ICT als enabler voor de omgevingswet'. Hoe komt u van 'nu' naar 'straks', waar het gaat om digitalisering en de Omgevingswet? Hoe kan ICT u helpen uw visie op de nieuwe werkwijze en samenwerking te realiseren? 


Zoals het er nu naar uitziet, wordt in 2021 de nieuwe Omgevingswet van kracht. De informatievoorziening aan burgers op het vlak van de fysieke leefomgeving gaat hierdoor ingrijpend veranderen. 

ICT speelt daarbij een doorslaggevende rol. Het digitale omgevingsloket (DSO) maakt het mogelijk aan de eis van de Omgevingswet te voldoen dat alle betrokkenen een gelijke informatiepositie hebben. Via dit loket komt iedereen te weten wat er kan en mag in de fysieke leefomgeving. Dit alles ondersteund met goed kaartbeeld. 

Dat klinkt op papier goed, maar in de praktijk zijn er de nodige praktische zaken die om een oplossing vragen; deze en andere vragen zijn beantwoord in de deelsessie. 

 

Lees hier de praktische handvatten uit de deelsessies voor uw organisatie en krijg grip op de digitale transformatie die de omgevingswet vraagt

 

Miriam de Best omgevingswet
 
 

Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen op het gebied van digitalisering en de omgevingswet, neem dan contact op met Miriam:

  miriam.de.best@mxi.nl
  06 12 22 80 84 
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.