of 59130 LinkedIn

Bedrijfsvoering in het sociaal domein

Reageer

Een ontwikkelbenadering in vijf fases.

De decentralisaties in het sociaal domein zijn vanaf 2015 een feit. Gemeenten zijn sinds een jaar aan zet. De bedoeling is dat het sociaal domein transformeert naar een goed functionerend stelsel, passend bij een moderne participatiesamenleving. Zo ver is het nog niet. Gemeenten hebben tijd nodig om hiernaar toe te groeien.

Veel gemeenten zijn vooral nog bezig “in control” te komen in het sociaal domein. Van transformatie, in de zin van het neerzetten van een nieuw stelsel, is daardoor nog nauwelijks sprake. Bijkomend risico is dat "control" het sleutelwoord wordt voor de vormgeving van het sociaal domein en dat de systeemwereld de leefwereld gaat overheersen.

M&I/Partners heeft een 5-fasenmodel ontwikkeld waarmee een gemeente haar bedrijfsvoering optimaal kan afstemmen op de fase waarin het sociaal domein zich bevindt. Daarmee houdt de bedrijfsvoering gelijke tred met de ontwikkeling van het sociaal domein en draagt de bedrijfsvoering bij aan de gewenste effecten en resultaten in dat sociaal domein.

In deze whitepaper volgt een toelichting wat per stap nodig is op het gebied van bedrijfsvoering in het algemeen en voor de informatievoorziening in het bijzonder. Tevens is de toegevoegde waarde van ICT benoemd, als hefboom naar een volgende stap.

 

Download hier de whitepaper 'Bedrijfsvoering in het sociaal domein'

 

Meer informatie?

André van Nijkerken, andre.van.nijkerken@mxi.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres
Sparrenheuvel 32
3708 JE Zeist

Postadres
Postbus 477
3700 AL Zeist

T (030) 2 270 500
E info@mxi.nl
I www.mxi.nl

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers