of 58952 LinkedIn

25 regio's samen op weg naar informatieveiligheid!

25 regio's samen op weg naar informatieveiligheid! Elke veiligheidsregio moet qua informatieveiligheid voldoen aan wettelijke eisen: de Wet bescherming persoonsgegevens en de Algemene verordening gegevensbescherming
Reageer

Informatieveiligheid is een belangrijk thema binnen veiligheidsregio's. Gevoelige informatie mag niet 'op straat' liggen en privacy moet gewaarborgd zijn. Om de regio's hierbij te ondersteunen heeft het IFV samen met de vakgroep Informatieveiligheid een traject van collegiale toetsing opgezet. M&I/Partners voert deze collegiale toetsing bij alle 25 regio's uit.

Elke veiligheidsregio moet qua informatieveiligheid voldoen aan wettelijke eisen: de Wet bescherming persoonsgegevens en de Algemene verordening gegevensbescherming. Om de regio’s hierbij te ondersteunen heeft het IFV samen met de vakgroep Informatieveiligheid een traject van collegiale toetsing opgezet. Het opleiden en begeleiden van twee collegiale toetsen bij alle 25 regio’s is gegund aan M&I/Partners. Het traject is succesvol van start gegaan. 

Dit traject valt binnen het programma Informatievoorziening Veiligheidsregio’s 2015-2020 dat het IFV in opdracht van de regio’s uitvoert. Medewerkers informatieveiligheid kunnen na het volgen van een opleiding bij collega-regio’s de stand van zaken toetsen en hierover in gesprek gaan. Hiermee wordt veel ervaring opgedaan, zodat ook in de eigen regio stappen gezet kunnen worden.

Ondertekening contract informatieveiligheid IFV M&I/Partners
 

Wim Papperse, directeur bedrijfsvoering IFV, en Paul de Kort, partner bij M&I/Partners, ondertekenen het contract voor het uitvoeren van collegiale toetsen informatieveiligheid.

 

Arend de Jong, informatieveiligheid veiligheidsregio's
 
 

Meer informatie over informatieveiligheid binnen veiligheidsregio's? Neem dan contact op met Arend de Jong

  arend.de.jong@mxi.nl
  06 53 54 82 54
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.