of 59345 LinkedIn

Wie slim is gaat smart aan de slag!

De lente staat voor de deur en dus gooien we lekker de ramen open, frisse lucht. Thuis genieten we daarvan. Op veel scholen is schone lucht helaas ver te zoeken. Wie er werkt, kan erover meepraten. Maar stelt u zich eens voor: een klaslokaal waarbij de docent op ieder moment van de dag zélf de temperatuur in zijn klaslokaal kan regelen. En met hetzelfde gemak regelt hij óók de ventilatie, het zuurstofgehalte en de luchtvochtigheid. Hij kan de waarden meten, delen en zelfs vergelijken met zijn collega’s, in real time.

Toekomstmuziek? Vandaag misschien nog wel, maar niet voor lang, als het aan mij ligt. Ik heb u op deze plek al eerder verteld over onze smart ambities. Dat het ons menens is laten we zien door daadwerkelijk te gaan proefdraaien in speciale Living Labs. Samen met de gemeente Den Haag en vele partners zetten we in op slimme voorzieningen in het klaslokaal. Maar ook daarbuiten, in de stad, in het verkeer, bij mensen thuis of in het ziekenhuis. Stuk voor stuk plekken die zich uitstekend lenen om smart aan te pakken. En dat doen we dan ook. Omdat we geloven in een toekomst waarin slimmer staat voor mooier en duurzamer.

 

Misschien dat u nu denkt: wéér zo’n grote stad die zo nodig voorop wil lopen, smart is niets voor een kleine gemeente als de onze. Maar het tegenovergestelde is waar, want juíst middelgrote en kleine gemeenten kunnen veel profijt hebben van de huidige ontwikkelingen. Denk maar aan het lichtgevende fietspad van Daan Roosegaarde. In gemeenten met een groot buitengebied kan zo’n weg op zonne-energie enorm bijdragen aan de bereikbaarheid en veiligheid. De techniek is simpel, de kosten laag. En dus vraag ik: wat houdt u tegen?

 

Ik wil vanaf deze plek álle 393 gemeenten oproepen om dit jaar smart aan de slag te gaan. Zodat Den Haag Smart City straks kan leren van Alblasserdam Smart City, en andersom. KPN Lokale Overheid helpt u daar graag bij. Met generieke oplossingen en met oog voor wat er al is. En dat vind ik behalve slim, ook nog eens ontzettend wijs.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers