of 59185 LinkedIn

Vijf overheidsprojecten genomineerd voor Computable Awards

Vijf overheidsprojecten genomineerd voor Computable Awards. Het gaat om projecten bij de Koninklijke Landmacht, de Nationale Politie, de RDW, Rijkswaterstaat en het project LiveOP
Reageer

Ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten bij de overheid genomineerd voor de Computable Awards 2017. Het gaat om projecten bij de Koninklijke Landmacht, de Nationale Politie, de RDW, Rijkswaterstaat en het project LiveOP, dat bij veiligheids- en hulpdiensten als brandweer, politie en GHOR wordt ingezet. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een spectaculaire show op 31 oktober 2017.

De vijf genomineerde projecten zijn op 21 april vastgesteld door een vakjury, bestaande uit Dion Kotteman, zelfstandig adviseur en oud-Rijks-CIO, Frank Arts, directeur en oprichter van Enable-U, Henrique Barnard, programmasecretaris Digitale Agenda 2020 bij KING, Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten, Alexander van Cappellen, senior adviseur bij M&I/Partners en manager Informatiemanagement & ICT a.i. bij GGZ inGeest en Niels Lagerweij, solution en cloudarchitect bij CSC.

Computable ontving net als vorig jaar in deze categorie in totaal 45 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het Jaar bij de Overheid zijn:

 

Jureringstraject

Zowel de algemene jury van de Computable Awards 2017 (met daarin Jeroen Aris, Fred Bons, Dion Kotteman, Geke Rosier, Reza Sarshar, Bernard Vuijk en Alexander Wijninga) als adviserende en actieve juryleden hebben de 45 voordrachten digitaal beoordeeld. De algemene jury heeft alle cases van een cijfer voorzien en had als voltallige jury één hele beslisstem in het eindoordeel.

De adviserende en actieve juryleden werden verdeeld over de projecttypen business en data, infrastructuur (on-premises en cloud), security en software/ontwikkeling. Ook was er één van de vier competenties (bedrijfskunde, opdrachtgeverschap, projectmanagement en technologie) in het juryteam vertegenwoordigd. De adviserende juryleden hebben hun licht laten schijnen over de tien projecten in de presentatieronde, de actieve juryleden zaten in het juryteam dat de vijf genomineerden bepaalde.

De tien kandidaten die voor het juryberaad werden uitgenodigd, vormden een afspiegeling van de hoeveelheid cases die per projecttype in het voortraject was aangedragen. Tijdens het juryberaad werden de projecttypen losgelaten en oordeelde de juryleden via de vier genoemde competenties. De juryleden mochten per case tien punten verdelen: vijf voor de complexiteit en risico’s, drie voor de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, en twee voor de originaliteit en/of innovatieve kracht.

 

Afgevallen projecten

Naast de vijf genomineerde ict-projecten bij de overheid, vielen ook vijf projecten af. Dit waren projecten van:

  • Nationale Politie (Aangifte Volg Service)
  • ProRail (conversie PRL van Pascal naar C++)
  • Overheidsdatacenter SSO-Noord (implementatie van OpenStack en CEPH)
  • Waterschap Hunze Aa’s (volledige regie in Scada-omgevingen)
  • Een combinatie van Xylem/Sensus, Entropia en ComBus (een IoT-netwerk voor drinkwaterleveranciers)

 

Stemmen

Op 4 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2017. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen alle betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt. Op 31 oktober worden in verschillende categorieën de winnaars bekend gemaakt. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Webinar: maak uw organisatie slimmer met IoT | 31 oktober 2018

Internet of Things meetup | 22 november 2018

De ontwikkelingen binnen Internet of Things (IoT) gaan razendsnel. Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken? 

Kom dan naar de IoT meetup in de bruisende IoT Academy en laat u kosteloos informeren.


Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers