of 59185 LinkedIn

Verkiezingsuitslag sneller bekend dankzij StembureauApp

Verkiezingsuitslag sneller bekend dankzij StembureauApp.
Reageer

Met QR-codes op stempassen en een speciale StembureauApp ondersteunde de gemeente Rotterdam tijdens het referendum over de associatieovereenkomst stembureaus met het controleren en verwerken van stemmen. Daarnaast was het ook mogelijk om op de site van de gemeente ieder uur de opkomstcijfers te tonen. Met succes. Rotterdam maakte als een van de eerste grote steden de opkomstcijfers en verkiezingsuitslag bekend.

Burgemeester Aboutaleb is blij met de StembureauApp. “Rotterdam is een stad die innovatie en transparantie hoog in het vaandel heeft staan. Het is een stad die altijd kijkt naar mogelijkheden om processen te verbeteren en gebruik te maken van nieuwe technologieën.”

 

Nieuwe functionaliteiten

Behalve de bestaande functionaliteiten – tellen en verifiëren – moesten stembureaus via de app makkelijk contact kunnen leggen met de helpdesk. Bijvoorbeeld om te melden dat een stembureaulid niet of te laat komt opdagen of de lunch nog niet bezorgd is. Ook wilde de gemeente Rotterdam ervoor zorgen dat stembureaus – behalve de opkomstcijfers – ook eenvoudig en veilig de voorlopige telling kunnen doorsturen. De lat lag hoog, maar de voordelen zijn groot. Tijdwinst, minder lange wachtrijen, een betrouwbaardere telling en tevreden stembureauleden.

 

iPads en SIM-kaarten

Om eerlijke en anonieme verkiezingen te kunnen garanderen, werden er iPads gebruikt die alleen contact kunnen maken met de gemeentelijke servers, en niet met internet. Daarvoor zijn speciale simkaarten nodig. In de zoektocht naar een betrouwbare leverancier kwam de gemeente, voor zowel de iPads als de data-kaarten, uit bij KPN. Deze partij heeft zich in het verleden al bewezen als betrouwbare partner. Uiteindelijk levert KPN bijna 300 iPads, inclusief nieuwe simkaartjes.

 

Veel interesse

Het project was een groot succes voor de gemeente. Niet alleen kon Rotterdam als één van de eersten de verkiezingsuitslag bekend maken, ook de leden van de stembureaus waren erg tevreden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Webinar: maak uw organisatie slimmer met IoT | 31 oktober 2018

Internet of Things meetup | 22 november 2018

De ontwikkelingen binnen Internet of Things (IoT) gaan razendsnel. Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken? 

Kom dan naar de IoT meetup in de bruisende IoT Academy en laat u kosteloos informeren.


Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers