of 59345 LinkedIn

Veranderen hoeft u niet alleen

Veranderen. Dat is zonder twijfel het kernwoord voor gemeenten in 2014. Of het nu om een veranderend takenpakket gaat, om andere samenwerkingsvormen, of om andere werkwijzen door nieuwe technologie; gemeenten hebben er volop mee te maken. Wat niet wil zeggen dat iedereen erbij staat te springen. Links en rechts is de kritiek niet van de lucht. De veranderingen pakken zich dan als donkere wolken samen. In de vorm van druk op de gemeentelijke organisatie, van hoge kosten, en van onzekerheid die nu eenmaal altijd met verandering gepaard gaat.

Gelukkig hebben ook diverse gemeenten laten zien dat veranderen meer is dan bittere noodzaak alleen. Amsterdam bijvoorbeeld, dat dankzij nieuwe 4G-technologie de kwaliteit van het water in de grachten beter kan monitoren. Of Eindhoven, dat door samen te werken in een Living Lab op grote schaal experimenteert met nieuwe diensten. Fantastische resultaten natuurlijk. Toch hoef je hiervoor geen grote stad te zijn. Het draait om een andere manier van denken: van quick wins op de korte termijn naar een duurzame verandering op de lange termijn. Daarbij speelt lef, en niet de grootte, een doorslaggevende rol.

 

Zeker nu de roep om standaardisatie steeds harder klinkt en er veel kritiek is op de ICT-projecten binnen de overheid (commissie-Elias!) is het belangrijk goede partners in huis te halen. Partners die snappen dat veranderen niet een doel is, maar een middel om de markt in beweging te zetten. Partners ook, die zélf niet bang zijn om te veranderen. KPN Lokale Overheid is zo’n partner. Wij weten dat veranderen eenvoudiger is als je weet waarom en hoe. En dat je veranderen niet alleen kan. En als het aan ons ligt, hoeft dat ook niet.

Op een nieuw en succesvol jaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers