of 59345 LinkedIn

‘Veilige verkiezingen vanuit de cloud’

Reageer

Uitslagen en opkomstpercentages van de komende verkiezingen: die data moeten altíjd goed beveiligd zijn. Ook bij de komende verkiezingen. Kan een goede beveiliging ook in de cloud? Specialist PROCURA ontwikkelde een cloud-oplossing waarmee ruim 300 gemeenten vlekkeloze verkiezingen kunnen organiseren.

Van stempassen, stemhokjes, formulieren en drukwerk tot software. PROCURA levert aan meer dan 300 Nederlandse gemeenten alles voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Verantwoordelijk werk waarbij veiligheid essentieel is. Met een bijzondere cloud-oplossing biedt het bedrijf zijn verkiezingssoftware nu veilig en betrouwbaar aan. “We willen klaar zijn voor de toekomst”, Arnoud Korten is manager Implementatie en Consultancy bij PROCURA. Hij legt uit waarom het bedrijf een groot deel van zijn eigen ICT onderbrengt in de cloud, en waarom het bedrijf ook het nieuwe softwarepakket ‘PROCURA verkiezingen’ in de cloud aanbiedt: “Klanten verwachten bovendien de flexibiliteit en efficiëntie die software uit de cloud mogelijk maakt. We willen klaar zijn voor de toekomst. Steeds meer applicaties waar wij gebruik van maken, gaan over naar de cloud. Om daar goed mee te kunnen blijven werken, moeten we zelf ook die overgang maken.”

Gevoelige informatie
Voor Korten en PROCURA is veiligheid een nog belangrijker argument. “Zowel gemeenten als PROCURA willen de beveiliging van gegevens goed verzorgen. PROCURA verkiezingen is een zeer uitgebreide projectplanningstool. Je legt erin vast wie welke stemlokalen bemant, wat de vergoedingen zijn, welke materialen er nodig zijn, maar ook wat de uitslag en opkomst is. Al met al bevat de software behoorlijk wat gevoelige informatie. Het is informatie die je koste wat kost uit de verkeerde handen wil houden.” Daar hoort dan ook het hoogste beveiligingsniveau bij. Gemeentelijke dienstverlening moet voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG). “Die vereist dat we de informatiebeveiliging tot in de puntjes regelen. Maar ook beschikbaarheid is voor ons belangrijk. Het is natuurlijk essentieel dat de software beschikbaar is tijdens de verkiezingen. Dan móet het gewoon werken.”

Veiligheid verzekerd
KPN verzorgt voor PROCURA de cloud-omgeving. Met PROCURA kwam het bedrijf met een bijzondere oplossing om gemeenten veilig en snel toegang te bieden tot het verkiezingspakket van PROCURA. Door PROCURA verkiezingen vanuit CloudNL, de cloud-omgeving van KPN, op het Gemnet-netwerk aan te bieden, denkt PROCURA dat maximale veiligheid én beschikbaarheid gegarandeerd is. Alleen gemeenten en overheden zijn namelijk aangesloten op het Gemnet-netwerk dat bovendien volledig door KPN beheerd wordt. KPN garandeert PROCURA een beschikbaarheid van 99,9% voor data. Korten is overtuigd van de veiligheid van de oplossing. “Omdat KPN het Gemnet-netwerk volledig beheert en het een privaat, strak gereguleerd netwerk betreft, is de beveiliging optimaal. Met KPN hebben we bovendien goede afspraken over de beschikbaarheid gemaakt. Vooral tijdens de verkiezingsperiode. Zij zijn ervan doordrongen dat er vooral op de verkiezingsavond niets aan het toeval mag worden overgelaten. Daar doen ze dan ook hun uiterste best voor. Ik heb dan ook goede hoop dat de verkiezingen voor ons en onze klanten vlekkeloos verlopen.”

 

Afbeelding
Lees hier meer over deze casus

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers