of 59318 LinkedIn

Vast Mobiel integratie, met of zonder app?

De afgelopen 15 jaar is mobiele communicatie in rap tempo veranderd. De intrede van 3G en 4G veranderen de wijze van communiceren met als gevolg dat de smartphone niet meer is weg te denken uit de dagelijkse praktijk, zowel zakelijk en privé. Zakelijk en privé groeien qua communicatie steeds verder naar elkaar toe. Tegelijkertijd ontstaat een nieuw fenomeen; welke nummer ga ik nu aan wie communiceren? En welk apparaat is nu voor mij het uitgangspunt? In elk geval moet het allemaal erg eenvoudig zijn.

Vanuit zakelijk perspectief heeft een medewerker nu te maken met een vast nummer en een mobiel nummer. Het bereikbaarheidsmodel van de gemeente is vaak gedateerd en sluit niet aan bij de nieuwe mogelijkheden van vandaag de dag. Er zijn legio mogelijkheden om dit naar een hoger plan te tillen.

 

Medewerkers met een smartphone zijn inmiddels gewend geraakt aan het gebruiken van app’s op de smartphone zoals WhatsApp, Skype, Viber. Een andere app voor zakelijke en privé mail is algemeen geaccepteerd. Communiceren via genoemde apps is de normaalste zaak van de wereld, je kiest de app die je nodig hebt. Het positieve gevolg daarvan is dat een aanvullende app voor zakelijk bellen ook een hele mooie oplossing kan zijn voor het maken van onderscheid in zakelijk en privé verkeer. De groene belknop is bellen op eigen kosten, de app is bellen op kosten van de zaak.

 

Nu we weten dat het gebruik van een app in basis geen belemmering hoeft te zijn voor de medewerker stelt dit wel eisen aan de telefoon en het operating system. In elk geval is een smartphone een vereiste. Voor die medewerkers die hun vaste nummer vanaf de smartphone willen meesturen is een app een prima oplossing. Zakelijk een privé gescheiden, en bij uitgaand bellen is je 06 nummer niet bekend. Inkomend word je vaste nummer netjes op je vaste en/of smartphone afgeleverd.

 

Maar nu heb je geen smartphone of past een smartphone niet goed bij jouw functie. Kan een niet-smartphone ook worden geïntegreerd in het concept? Het antwoord is volmondig ja!

 

KPN is erg ver met het integreren van vaste en mobiele telefonie. Er zijn verschillende oplossingen die in staat zijn alle typen mobiele telefoons zonder app onderdeel uit te laten maken van de telefooncentrale. Het vaste en mobiele netwerk van KPN is zodanig geïntegreerd dat dit vandaag al tot de mogelijkheden behoort. De waarde die het voor de organisatie toevoegt is breed en ik licht er enkele uit:

 

  1. Vanaf elke mobiele telefoon die onder contract staat van de organisatie, en in het KPN mobiele netwerk contractueel is gekoppeld kan het vaste nummer worden meegestuurd;
  2. De organisatie kan de bereikbaarheidsstatus van de mobiele telefoon zien;
  3. De regels uit het nummerplan van de organisatie zijn van toepassing;
  4. PBX functionaliteit is op elke mobiele telefoon beschikbaar;
  5. Gesprekken (ook mobiel) kunnen worden opgenomen;
  6. Intern kunnen collega’s elkaar met het interne nummer bellen;
  7. Het is mogelijk tijdelijk de integratie te stoppen en toch het 06-nummer mee te sturen.

 

Maar nu, wat is de beste keuze? ‘To app or not to app’. Verandering leidt tot weerstand. De verschillende oplossingen kunnen ook prima naast elkaar bestaan. Een app is gebouwd om het voor de medewerker toegankelijker en eenvoudiger te maken, er wordt waarde toegevoegd. Maar als een app echt niet kan of wenselijk is hoeft dit niet.

 

Samengevat: De wereld van communicatie is in beweging en KPN loopt hierin voorop. KPN adviseert u graag over de laatste mogelijkheden en toegevoegde waarde.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers