of 59345 LinkedIn

Van controle naar vrijheid

Van controle naar vrijheid. Dankzij het internet is de manier waarop we werken totaal veranderd, want de grens tussen privé en werk is vervaagd. Maar wat betekent dat voor werkgevers?
KPN Lokale Overheid Reageer

Als leidinggevende je medewerkers voortdurend in de gaten houden en op de huid zitten. Of vaste werk- en lunchtijden hanteren, en al je medewerkers zo veel mogelijk op kantoor om je heen hebben. Het is écht niet meer van deze tijd. Dankzij het internet is de manier waarop we werken totaal veranderd, want de grens tussen privé en werk is vervaagd. Maar wat betekent dat voor werkgevers?

In de avonduren nog even een telefoontje plegen naar een klant in de Verenigde Staten of om 8.00 uur ’s morgens een conference call met collega’s in Japan houden. Het is allang niet meer bijzonder. Dankzij allerlei digitale tools is het steeds makkelijker geworden om altijd en overal je werk te doen. Dat geeft vrijheid. Wel is het belangrijk dat die ICT-oplossingen eenvoudig te gebruiken zijn. Precies zoals ze ook in het privéleven gebruikt worden. Alleen dan maken je medewerkers er gebruik van.

 

Kenniseconomie

Ook het werk zelf verandert. Steeds meer productiewerk verdwijnt door automatisering of verplaatsing naar lagelonenlanden. Meer en meer wordt Nederland een kenniseconomie. Daardoor ontstaan nieuwe banen, die banen in de productie vervangen. De verwachting is dat rond het jaar 2020 ongeveer 40% van de beroepsbevolking uit netwerkers bestaat, die kennis en expertise samenbrengen. Zij zien een baan meer als project of opdracht, en zijn minder honkvast. In de keuzes die ze maken, is salaris nu al steeds minder de doorslaggevende factor. Veel belangrijker vinden ze dat hun werk zinvol is en echt bij hen past. Ze willen zelf zo veel mogelijk invulling aan hun werkzaamheden kunnen geven.


Voorsorteren

Om de toekomst bestendig in te gaan is het voor werkgevers belangrijk om alvast voor te sorteren op de wensen en behoeften van de ‘nieuwe’ werknemer. Een ander type werkplek voor je medewerkers is hier vaak een onderdeel van.

 

Aanmelden webinar

 


Whitepaper: 'Digital Workspace'

Meer weten over de Digital Workspace? Download de whitepaper en lees alles over de ontwikkelingen die werk veranderen, wat de impact daarvan is en hoe u uw ideale werkomgeving vorm kunt geven.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers