of 59345 LinkedIn

Tussenbalans

Online zaken doen is voor burgers en bedrijven steeds gemakkelijker, zo rapporteert Plasterk in de Tussenbalans Digitale overheid. Ook laat de minister weten dat Nederland op veel terreinen boven het Europees gemiddelde scoort. Daarmee lijkt de tijd dat de overheid geen digitale smoel had definitief voorbij. Toch is het niet alles goud wat er blinkt. Want het gebrek aan een duidelijke lijn is een punt van zorg. Om goede ideeën tot wasdom te brengen is er behoefte aan intellectuele sparringpartners, publiek-private samenwerking, en aan kapitaal natuurlijk.

Overheden en marktpartijen die in elkaars verlengde werken en elkaar versterken; het gebeurt al wel. Zo wordt er in verschillende gemeenten hard gewerkt om inwoners digivaardiger te maken, bijvoorbeeld door cursussen aan te bieden. Wat dacht u van de vele organisaties die gemeenten helpen bij de 3 decentralisaties in het sociale domein? Wij ondersteunen hen met onze diensten op het gebied van veilige informatievoorziening. Met het veilige Gemnet netwerk als besloten basis.

 

Voorzichtig tekenen de contouren voor een robuuste digitale infrastructuur zich af. Ik ben dan ook blij dat Bas Eenhoorn door dit kabinet is aangesteld als Nationaal Commissaris Digitale Overheid. Hij zal de digitale dienstverlening zeker een impuls geven. Ik wil hem vanaf deze plek veel succes toewensen en uitnodigen voor een gezamenlijke marktconsultatie. Om zo bestaande én nieuwe initiatieven de ruimte te geven tot volle bloei te komen. Zodat de tussenbalans niet de eindbalans is.

 

P.S. De brief van minister Plasterk is zeker de moeite waard eens rustig door te lezen. U vindt de tekst op www.rijksoverheid.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers