of 59162 LinkedIn

Smart City-project Rotterdam

Rotterdamse winkelcentrum en ov-knooppunt Zuidplein verandert de komende jaren in het toonbeeld van Smart City, waar slimme technologieën worden ingezet om maatschappelijke vraagstukken op innovatieve wijze op te lossen.
Reageer

Het Rotterdamse Zuidplein ondergaat de komende jaren een ‘Smart City’-metamorfose. KPN speelt een rol bij de duurzame innovaties die op de agenda staan.

Afbeelding

 

Slimme afvalcontainers en parkeerplekken die verbonden zijn via het LoRa-netwerk van KPN. Maar ook intelligente energiemanagementsystemen en warmtecollectoren aangesloten op de busbaan. Het Rotterdamse winkelcentrum en ov-knooppunt Zuidplein verandert de komende jaren in het toonbeeld van Smart City, waar slimme technologieën worden ingezet om maatschappelijke vraagstukken op innovatieve wijze op te lossen.

De Europese Commissie heeft op 4 juli het Smart City-voorstel van een door de stad Rotterdam geleid internationaal samenwerkingsverband goedgekeurd voor een subsidiebedrag van bijna 18 miljoen euro. Hiervan is 5,4 miljoen euro bestemd voor projecten in Hart van Zuid. Als onderdeel van een consortium heeft KPN samen met andere bedrijven (waaronder Uniresearch, Ballast Nedam, RET, ENECO, Futureinsight, Erasmus Universiteit en TNO) innovatieve duurzaamheidsmaatregelen bedacht.

KPN’s LoRa-netwerk is sinds kort in heel Nederland beschikbaar. Daarmee hebben we als eerste land ter wereld een landelijk dekkend netwerk voor Internet of Things toepassingen. LoRa is een efficiënte en energiezuinige manier om apparaten via internet met elkaar te verbinden en draagt bij aan de versnelde ontwikkeling van Smart Cities bijvoorbeeld ook Den Haag en Amsterdam.

Naast Rotterdam profiteren ook projecten in andere Europese steden van het subsidiebedrag. De subsidie is onderdeel van het EU Horizon 2020-programma en bedoeld voor projecten waar ICT, Energie en Mobiliteit op innovatieve manier worden toegepast. Ook draait het om de samenwerking tussen publieke partijen, marktpartijen en kennisinstellingen in internationaal verband.

 

Lees ook het persbericht van de Gemeente Rotterdam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Webinar: maak uw organisatie slimmer met IoT | 31 oktober 2018

Internet of Things meetup | 22 november 2018

De ontwikkelingen binnen Internet of Things (IoT) gaan razendsnel. Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken? 

Kom dan naar de IoT meetup in de bruisende IoT Academy en laat u kosteloos informeren.


Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers