of 59345 LinkedIn

Slimme bruggen in provincie Zuid-Holland

Slimme bruggen in provincie Zuid-Holland. Door bruggen uit te rusten met sensoren en te verbinden via het low power LoRa-netwerk zijn er al 50 bruggen op belangrijke verkeersaders slim gemaakt.
Reageer

Provincie Zuid-Holland bestaat voor een zesde deel uit water. Als de meest waterrijke provincie van Nederland zijn er veel bruggen over de vaarwegen om de oevers te verbinden.

 

          Geen land ter wereld heeft zoveel beweegbare bruggen als Nederland

 

Beweegbare bruggen zijn ophaalbruggen, draaibruggen en alle variaties daarop. Alleen al in Zuid-Holland hebben we er 200 op verkeersknooppunten op rijkswegen, provinciale en lokale wegen.


Slimme bruggen

Vanwege de hoge verkeersintensiteit in Zuid-Holland zoeken we continu naar de optimalisatie tussen het verkeer op de weg en het water. Dat doen we door verkeersmanagement toe te passen en onze bruggen steeds slimmer te maken.

 

          Door bruggen uit te rusten met sensoren en te verbinden via het low power LoRa-netwerk van KPN hebben we in korte tijd grote stappen gezet

 

De sensor op de brug communiceert naar verschillende wegverkeer- en in-car systemen wanneer een brug open is. Navigatiesystemen van automobilisten kunnen deze informatie gebruiken om te anticiperen op een andere route. En bovendien geeft het de schipper op de vaarweg een betrouwbare reistijd.

 

Tino van As, Projectleider bij provincie Zuid-Holland

Foto: Tino van As


          We hebben inmiddels 50 bruggen op belangrijke verkeersaders slim gemaakt

 

Onze ambitie is om alle bruggen in Provincie Zuid-Holland slim te maken. Daarnaast willen we steeds meer bruggen gaan plannen zodat we voorafgaand aan een brugopening al doorgeven wanneer een brug opengaat zodat het verkeer op de weg en het water nog eerder kan anticiperen op de beste route.


Wat dat de maatschappij gaat opleveren?

Onze innovatie met de slimme bruggen leidt tot minder voertuigverliesuren, minder CO2- uitstoot, een hogere veiligheid én een betere doorstroming op weg en op water. Provincie Zuid-Holland wil niet alleen de meest waterrijke maar ook de meest bereikbare provincie zijn. Onze innovatie met de slimme bruggen geeft mij het vertrouwen dat die twee ambities prima hand in hand kunnen gaan.

Meer weten over hoe Internet of things jouw organisatie slimmer kan maken? Download dan het whitepaper 'KPN en Internet of Things.'Whitepaper: 'KPN en Internet of Things - Als alles en iedereen aan elkaar is verbonden'

Dankzij connectiviteit, data en sensoren worden processen slimmer en efficiënter. Organisaties zullen daardoor steeds productiever worden. Is uw organisatie klaar voor Internet of Things?

Download
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers