of 59179 LinkedIn

Slim en in real-time reguleren van het energieproces van waterbedrijven en -schappen

Reageer

KPN met partner Actility naar watersector

Nadat KPN Ventures vorig jaar juni een belang verwierf in het Franse bedrijf Actility[1], wordt er intensief samengewerkt aan de nationale uitrol van een LoRa™ netwerk waarmee het Internet-of-Things (IoT) mogelijk wordt gemaakt.  Naast het uitrollen van IoT netwerken wereldwijd, is Actility echter ook al jaren succesvol actief op de energiemarkt en ligt verdere samenwerking met KPN ook op dit terrein voor de hand. De watersector is daarbij één van de eerste aandachtsgebieden.

Naast toenemende interesse om Europese 2020 energiedoelstellingen te behalen kunnen hernieuwbare energiebronnen ondertussen concurreren met de fossiele alternatieven. Hernieuwbare energieprojecten laten zonder subsidies een positieve business case zien en nemen (wereldwijd) een vlucht. Doordat energieopbrengst uit zon en wind gedurende de dag varieert, en moeilijk is te voorspellen, is het noodzakelijk de energievraag zo nauwkeurig mogelijk  af te stemmen op dit wisselende aanbod, zonder daarbij bedrijfsactiviteiten in gevaar te brengen. 

 

Op momenten met een beperkt aanbod van energie en hoge elektriciteitsprijzen is het zinvol het energieverbruik te verlagen en het verbruik te verschuiven naar momenten met hoger aanbod en lagere elektriciteitsprijzen.  Door de kennis en IT-netwerken van KPN te combineren met intelligente energiediensten van Actility Energy worden waterbedrijven en -schappen ondersteunt bij dit slim en in real-time reguleren van het energieproces. Naast aantoonbare kostenreductie draagt dit bij tot verminderen van verbruikspieken, de integratie van hernieuwbare energie en het verminderen van CO2 emissies.

 

Wilt u meer informatie over IoT en Smart Energy oplossingen voor uw organisatie? Ga naar kpn.com/iot of neem contact op met uw accountmanager via 070 – 343 69 00 optie 2 of mail naar info.lokaleoverheid@kpn.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Webinar: maak uw organisatie slimmer met IoT | 31 oktober 2018

Internet of Things meetup | 22 november 2018

De ontwikkelingen binnen Internet of Things (IoT) gaan razendsnel. Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken? 

Kom dan naar de IoT meetup in de bruisende IoT Academy en laat u kosteloos informeren.


Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers