of 59345 LinkedIn

Security voor waterschappen

Security voor waterschappen. Informatiebeveiliging is dan ook belangrijker dan ooit. Maar wat is er nu écht relevant voor uw organisatie? En hoe kunt u zowel op kantoor als ‘in het veld’ veilig en stabiel opereren?
Reageer

De dreiging van cybercriminaliteit neemt toe en de gevolgen van een hack krijgen steeds meer impact. Recent leden veel organisaties en (nuts)bedrijven wereldwijd grote schade door 2 grote cyberaanvallen genaamd ‘WannaCry’ en ‘Petya’. Informatiebeveiliging is dan ook belangrijker dan ooit. Maar wat is er nu écht relevant voor uw organisatie? En hoe kunt u zowel op kantoor als ‘in het veld’ veilig en stabiel opereren? Om u op weg te helpen, nodigt KPN u graag uit voor de besloten meetup ‘Security voor Waterschappen’ op woensdag 4 oktober in het Security Operations Centre (SOC) van KPN te Hilversum.

Meetup 'Security voor waterschappen'
Vanuit onze maatschappelijke rol, onze ervaring in de watersector en onze expertise op het gebied van ICT en Security, belichten we in een drietal sessies een aantal zeer belangrijke aspecten van security. Ook geven we u een uniek kijkje achter de schermen bij het SOC. Op deze locatie monitort KPN niet alleen de veiligheid en stabiliteit van haar eigen netwerken, maar ook die van haar klanten. Dat doen we al jaren met de grootst mogelijke zorg en expertise.

 

Sprekers
Pieter Kruijt, Consultant Security Services, KPN
Erik Remmelzwaal, CEO DearBytes & Director KPN Security Products
Christina Hoefer, Business Development Manager bij Security Matters

 

Gratis aanmelden
Klik hier om u in te schrijven


Meer informatie

Spreker 1: 
Pieter Kruijt, Consultant Security Services, KPN

De noodzaak van security
De steeds grotere afhankelijkheid van informatiesystemen en informatiestromen biedt voor uw organisatie mogelijkheden, maar brengt ook extra risico’s met zich mee. IT-beveiligingsmaatregelen zijn niet enkel technische maatregelen. De mens en het proces zijn minstens net zo belangrijk. Het draait ten slotte om betrouwbare, beschikbare en correcte informatie waarmee uw werknemers de primaire taak van uw organisatie kunnen uitvoeren. Het beheersen van risico’s en calamiteiten gaat iedereen aan binnen de organisatie. Pieter Kruijt laat u zien hoe we het niveau van organisaties met betrekking tot informatiebeveiliging helpen verhogen.

Spreker 2:
Erik Remmelzwaal, CEO DearBytes & Director KPN Security Products 

De wereld van ransomware
De grootste digitale dreiging voor Nederlandse organisaties is ransomware. Recente varianten als WannaCry en Petya hebben laten zien wat de ontwrichtende werking kan zijn. Ransomware en andere geavanceerde malware vragen om betere detectie en respons. De overheid dwingt security monitoring af voor de vitale sectoren middels meldplicht in de nieuwe Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity (Wgmc). Erik Remmelzwaal bespreekt met u de wereld van ransomware en hoe u zich hier adequaat tegen kunt beschermen.

Spreker 3:
Christina Hoefer, Business Development Manager bij Security Matters

OT-monitoring & SilentDefense
In een proces automatiseringsnetwerk (PA-netwerk) gebeuren heel veel incidenten die niet terug te voeren zijn op malware of een cyberaanval. Op basis van de lessons learned uit eerdere implementaties, laten we zien waarom cybersecurity- of IT-oplossingen vaak niet voldoende zijn en hoe je operational technology (OT) cyber-resilient maakt. We introduceren het SilentDefense platform dat wereldwijd wordt ingezet om industriële netwerken te monitoren. Met dit platform herkennen we voortijdig security-incidenten en andere netwerk- en proceskwetsbaarheden. Ook geven we operators hiermee meer inzicht en controle in hun PA-netwerk.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers