of 59345 LinkedIn

Samen balanceren tussen veiligheid en gebruikersgemak

Puck is zo’n 8 jaar geleden geadopteerd uit de Verenigde Staten. Die adoptieprocedure was voor mij een eyeopener. Toen heb ik gezien hoe publieke en private partijen langs elkaar werken en het moeilijk vinden om de samenwerking op te zoeken. Daarin zit voor mij nu de uitdaging: samenwerken met de 393 gemeenten, alle provincies, alle waterschappen en waterleidingbedrijven in Nederland. Ik vind het heel waardevol om onze klanten zo prettig mogelijk te laten werken met de diensten van KPN.

In mijn nieuwe rol ben ik onder meer verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van data bij gemeenten en in de zorg. Alle gemeenten maken gebruik van het Gemnet-netwerk. Het Gemnet-netwerk kent 3 pijlers: het ontsluiten van data van de back offices, het aanbieden van diensten van KPN zoals Veilig internet en Beveiligde E-mail, en als laatste pijler het netwerk op een veilige manier toegankelijk maken voor diensten van derden. Mooi voorbeeld is de gemeente Urk die werkt met de KPN werkplek.

 

De Wet bescherming persoonsgegevens is momenteel een heet hangijzer. Als netwerkleverancier kunnen wij het Gemnet-netwerk volledig gesloten aanbieden. Maar dat is voor de gebruiker helemaal niet handig. Wij hebben ons dan ook als doel gesteld om het Gemnet-netwerk zo veilig en tegelijkertijd zo gebruiksvriendelijk mogelijk te laten werken. Zo bieden we een dienst voor mobiele toegang tot het Gemnet-netwerk. Verder moedigen wij het gebruik van Beveiligde E-mail aan. Gegevens van gezinnen die in aanraking komen met Jeugdzorg, moeten altijd veilig ‘vervoerd’ worden. Daarom hebben we de Zorg-netwerken gekoppeld aan het Gemnet-netwerk. Het blijft balanceren tussen veilig werken en gebruikersgemak. Ik stel voor om samen te blijven zoeken naar de ultieme balans. Doet u mee?

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers