of 59345 LinkedIn

Open deuren met je smartphone

Reageer

Slim toegang.

Bij waterschappen en drinkwaterbedrijven mag niet iedereen zomaar in en uit lopen. Zeker niet als het gaat om locaties met kritische infrastructuur. Goed sleutelbeheer is dan ook een belangrijke voorwaarde voor een waterdichte beveiliging. Juist daar schort het nogal eens aan. Hoe het slimmer kan, lees je hieronder.

Jan is jarenlang onderhoudsmonteur bij het drinkwaterbedrijf als hij op een dag een andere baan krijgt en vertrekt. Hij levert netjes zijn overall en laptop in. Maar waar zijn de sleutels die hij gebruikte bij zijn werk in de waterzuiveringsinstallaties? Op kantoor kan niemand ze vinden, terwijl Jan beweert dat hij ze heeft teruggegeven aan de sleutelbeheerder. Dit scenario komt nog vaak voor. En hoe vaak moet een monteur of medewerker wel niet het halve land doorkruisen om een sleutel op te halen? Door de smartphone te gebruiken als sleutel, wordt sleutelbeheer een stuk slimmer.

Hoe werkt slimme toegang met NFC-SIM?

Bedrijfstoegang met je smartphone werkt met de Near Field Communicatie (NFC) SIM-kaart van KPN. Op deze SIM-kaart staan digitale kluizen waarin gegevens veilig opgeslagen kunnen worden. Via een NFC controller van een smartphone communiceert een app met één van deze digitale kluisjes en de NFC antenne van de smartphone. Op deze manier wordt er gecommuniceerd tussen de NFC SIM-kaart en een NFC-tag op een slot. Dat slot ontgrendel je eenvoudig door je smartphone er een paar centimeter voor te houden.


Ook slim: sleutelbeheer
NFC SIM van KPN biedt je bovendien volledige controle over het sleutelbeheer. Jij bepaalt wie waar toegang toe heeft, en voor hoelang. Stel dat een monteur acuut naar de rioolwaterzuivering Dokhaven moet, maar hij daar geen sleutel voor heeft. Dan kan hij onderweg een secretaresse bellen met het verzoek om een sleutel. Zij gaat direct naar het kaartmanagementsysteem op haar laptop, voert daar de gegevens van de monteur in en verstuurt de code naar hem. De code staat vrijwel direct op de NFC SIM in zijn smartphone. De monteur kan bij aankomst direct aan de slag. Gaat diezelfde monteur uit dienst? Dan wis je al zijn toegangscodes gemakkelijk op afstand.

Goed beveiligd

De NFC SIM-kaart heeft een gecertificeerde beveiliging waardoor gegevens veilig zijn opgeslagen. Smartphone verloren? Je kunt de NFC SIM-kaart van afstand blokkeren en direct de data wissen. Daarnaast kan de NFC SIM ook andere functies krijgen. Hij kan bijvoorbeeld de printpas vervangen, zodat medewerkers kunnen printen met hun smartphone. Ook lockers kunnen geopend worden met NFC SIM-technologie. NFC SIM-tags in werkkleding registreren zelfs of kleding schoon is. Zo worden nog meer handelingen op en rond het kantoor slimmer!

 

Meer weten over de mogelijkheden van de NFC-simkaart? Neem dan contact op.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers