of 59345 LinkedIn

Moderne werkplek maakt intensief samenwerken mogelijk

Moderne werkplek maakt intensief samenwerken mogelijk. Hoe is de moderne werkplek succesvol in te zetten?
KPN Lokale Overheid Reageer

De tijd van eilandjes en silo’s is voorbij. Organisaties halen in een hoog tempo virtuele schotten tussen afdelingen en vestigingen weg, om zo aan steeds complexere marktvragen te kunnen voldoen. En professionals werken intensiever samen dan ooit. Wij zorgen voor een werkplek die daarin voorziet. Die samenwerking makkelijker maakt.

Wilt u de markt voor blijven, dan kunt u zich in uw organisatie geen drempels veroorloven. Een soepele en intensieve samenwerking tussen vakgebieden, bedrijfsonderdelen en landen, is de basis voor succes. Dat betekent dat medewerkers steeds vaker over grenzen gaan en deel uitmaken van multidisciplinaire teams. Verschillende afdelingen, vakgebieden, vestigingen, landen: teams worden steeds diverser. Divers in werkterrein, maar ook in cultuur, werkstijl en samenwerkingsvoorkeuren.

 

Whitepaper Modern Workplace

Benieuwd naar de vier elementen van de moderne werkplek én welke stappen u kunt ondernemen om de moderne werkplek succesvol in te zetten?

Download

 

Leuker werken

Die diversiteit maakt het werk er leuker op, maar niet altijd makkelijker. Zeker als collega’s op verschillende plekken en in verschillende tijdzones zitten. Met een gebruiksvriendelijke en moderne werkplek werpen die verschillen geen drempels op. De slimme samenwerkingsoplossingen creëren een veilige virtuele uitvalsbasis voor alle teams.


1. Ondersteunt verschillen in werkstijlen en voorkeuren

Jong of oud, IT-vaardig of juist niet, fysieke beperking of drukbezette mantelzorger: de werkvloer in 2019 is heel divers. Dat is mooi, want daardoor ontstaan nieuwe inzichten en voorkomt u kokervisie. Met onze werkplek geven we die verschillen de ruimte. En we zorgen ervoor dat ze niet langer een belemmering zijn in de samenwerking. Op basis van onze ervaring met 150.000 werkplekken in beheer, hebben we 5 standaardprofielen gemaakt. De ene kan iemand bijvoorbeeld zelf inrichten, de andere is juist kant-en-klaar. Zo sluiten ze aan op de meeste werkstijlen in organisaties. Mensen kunnen meteen aan de slag, ongeacht de voorkeuren en manieren van werken. Want via het eigen profiel werken ze gewoon samen in dezelfde gedeelde omgeving.


2. Overbrugt verschillen in locatie en tijdzone

Op welke locatie werken teamleden ook alweer, hoe bereik ik ze en wanneer zijn ze online? Die zoektocht kost soms veel tijd. Zonde! Onze werkplek geeft mensen snel zicht op elkaars locatie en bereikbaarheid. Plus een zeer gebruiksvriendelijk platform om te overleggen, voortgang te delen en samen aan documenten te werken. Dat collega’s in de VS en Europa op verschillende tijdstippen werken, daar kunnen we met de werkplek natuurlijk niets aan veranderen. Wel is het makkelijker elkaar te treffen. Als in de VS de werkdag begint, loopt die in Nederland op haar einde en zijn sommigen alweer thuis. Nu kan de ene vanachter de desktop en de ander in de trein of thuis deelnemen aan de online vergadering. Heel eenvoudig, in de gedeelde omgeving. Geen gehannes dus met verplichte videocalls op kantoortijden. Omdat de werkplek overal en altijd met elk apparaat te bereiken is, is een overleg veel eenvoudiger gepland.


3. Overbrugt heel veilig verschillende apparaten

Welk apparaat elk teamlid gebruikt maakt niet uit. Met tablet, desktop, pc of mac, of laptop – zelfs met de mobiel – loggen ze in op dezelfde omgeving. En gebeurt dat onderweg een keer per ongeluk via een onbeveiligde wifi-verbinding, is dat geen ramp. De data zijn namelijk via een slimme versleuteling beveiligd aan de bron. De werkomgeving op de apparaten zelf is beveiligd met een gezichtsscan. Daardoor is inloggen heel veilig én zo gedaan. Tijdelijk een externe partij mee laten werken, met een eigen apparaat? Geen probleem – een account met een aangepast beveiligingsniveau is zo aangemaakt. Zo gaat samenwerken veilig, zonder drempels en heel vloeiend.

 

Meer weten?

Download dan onze whitepaper ‘De werkplek voor iedereen’ waarin u alles leest over de moderne werkplek of neem contact op met één van onze werkplek-experts.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers