of 59345 LinkedIn

Liaan, Cale Netherlands en Solviteers kiezen voor GemeenteCloud

Reageer

Afbeelding

KPN Lokale Overheid heeft de eerste commerciële partners voor de GemeenteCloud binnengehaald. Met drie aanbieders van software is een samenwerkingscontract gesloten. Ze brengen elk een eigen applicatie in waar gemeenteambtenaren gebruik van kunnen maken. In de toekomst zullen er nog veel meer aanbieders volgen.

De directies van Liaan, Cale Netherlands en Solviteers hebben tijdens Overheid & ICT 2013 in Utrecht hun handtekeningen onder het document ‘Samen op weg naar de Cloud’ gezet. “Wij willen met de GemeenteCloud een volledige omgeving bieden aan gemeenten”, legt Paul Bloemers van KPN Lokale Overheid uit. “Het opnemen en ontsluiten van gemeentelijke aanbieders is daarom een eerste vereiste voor succes. Deze samenwerking met drie van onze partners is een eerste stap.”

 

.Marktplaats

De GemeenteCloud is een gebruikersvriendelijke omgeving waarin Nederlandse gemeenteambtenaren eenvoudig toegang krijgen tot applicaties die zij nodig hebben om goed te kunnen werken. Dit kunnen applicaties van KPN Lokale Overheid zijn, zoals TelefonieOnline en GemBox. “Maar onder bepaalde voorwaarden laten we ook diensten van partners toe”, aldus Bloemers. “In feite is het een open marktplaats voor gemeenten, aanbieders van hoogwaardige cloud-diensten en partners van gemeenten.”

 

.Applicaties

Met de ondertekening dit voorjaar wordt de GemeenteCloud uitgebreid met een aantal specifieke gemeenteapplicaties. Cale Netherlands brengt applicaties in die handhavers ondersteunen bij het schrijven van waarschuwingen en processenverbaal voor fiscale, strafrechtelijke en bestuurlijke overtredingen. Solviteers stapt in de Cloud met WIZportaal, een applicatie die de integrale cliëntbenadering en de wijkgerichte aanpak ondersteunt door de betrokken partijen binnen het WIZ-domein te ondersteunen en met elkaar te verbinden. Liaan zet de applicatie Vergunningen in, waarmee handhavers onderweg actuele vergunninggegevens kunnen raadplegen.

 

.Volgen

Een goedgevulde GemeenteCloud is daarmee weer dichterbij gekomen. Bloemers: “Het gaat nu om een paar apps, maar op korte termijn zullen er veel volgen. Zodat gemeenten uiteindelijk in één beveiligde, online omgeving terecht kunnen voor al hun applicaties.”

Aanbieders kunnen hun applicaties overigens niet alleen op eigen verzoek laten opnemen in de GemeenteCloud, gemeenten kunnen daar ook zelf om vragen.

Naar verwachting is de GemeenteCloud dit najaar beschikbaar voor lokale overheden.

 

Wilt u weten wat de GemeenteCloud voor uw gemeente kan betekenen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers