of 59345 LinkedIn

Leusden neemt deel aan proef KPN Smart City

Leusden neemt deel aan proef KPN Smart City
Reageer

De gemeente Leusden gaat deelnemen aan de KPN-proef Smart City. Sensoren in lichtmasten kunnen bijvoorbeeld het fijnstofgehalte meten of het aantal bewegingen weergeven.

Met deze gegevens ontstaat de optie om de verlichting in de openbare ruimte beter te gebruiken door alleen lichten fel te laten branden bij activiteit op straat.

 

De ontwikkelingen bieden volgens Leusden ook kansen op gemeentelijk niveau. ‘Daarom starten wij een gezamenlijke proef voor het ontwikkelen van nieuwe kennis op het gebied van Smart City’. Met deze nieuwe kennis onderzoekt de gemeente mogelijkheden om  de dienstverlening aan bewoners en ondernemers te verbeteren.

 

Afgelopen week hebben burgemeester Annemieke Vermeulen en wethouder Jan Overweg van de gemeente Leusden  en Frank van der Post van KPN de samenwerkingsovereenkomst  ‘Leusden Smart City’ ondertekend.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers