of 59345 LinkedIn

Keuzes

Niet zo lang geleden belandde ik in een interessante discussie met een burgemeester. Zijn gemeente  had het financieel zwaar en hij stond voor een lastige keuze: of fors besparen op het ICT budget van zijn gemeente - en dus mogelijk ook eigen mensen ontslaan - of het gemeentelijke zwembad dicht. Hij neigde naar de eerste optie, want de ICT was te complex geworden, en de kosten stegen de pan uit. En tja, om daar de burger nu de dupe van te laten worden.

Helaas staat het voorbeeld van de burgemeester niet op zichzelf. Veel meer gemeenten worstelen met de vraag hoe zij hun ICT eenvoudiger, beheersbaar en goedkoper kunnen maken. Niet zelden wordt het mes gezet in de infrastructuur, applicaties of het onderhoud ervan. Zonde, want zo beperk je niet alleen medewerkers in hun mogelijkheden, ook hol je je eigen dienstverlening uit. Gelukkig bewijzen steeds meer gemeenten dat het ook anders kan. Door samen te werken bijvoorbeeld. En door niet alleen óp ICT, maar ook mét ICT te besparen. Kortom: door de zaken anders aan te pakken en slimmer te werken.

 

Slimmer samenwerken is ook iets dat we met onze partners doen. De vragen van overheden zijn tegenwoordig zo expliciet en complex, dat we steeds vaker de handen ineen slaan en elkaars expertise gebruiken. In deze .Info kunt u bijvoorbeeld lezen over onze samenwerking met Liaan, Redora en Solviteers in de GemeenteCloud. En zo zijn er nog veel meer. Partners van KPN Lokale Overheid die willen helpen uw zaken eenvoudiger te maken. En waarmee u dilemma’s zoals die van de burgemeester in de toekomst kunt voorkomen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers