of 59130 LinkedIn

Innovatieve technologieën helpen om ouderen in Helmond langer zelfstandig te laten wonen

Innovatieve technologieën helpen om ouderen in Helmond langer zelfstandig te laten wonen.
Reageer

De Gemeente Helmond en KPN starten samen een pilot om met innovatieve technologieën ouderen met dementie te ondersteunen in het langer zelfstandig en veilig thuis wonen. Bovendien worden de mantelzorgers van deze ouderen door de inzet van de technologieën voor een deel ontlast in hun zorgtaken.

Het aantal ouderen met dementie neemt steeds verder toe en de bezetting bij zorgaanbieders neemt juist verder af. Met de pilot willen de Gemeente Helmond en KPN onderzoeken welke slimme ICT oplossingen er aan kunnen bijdragen dat deze kwetsbare zorgbehoevende groep wordt ondersteund om langer en veilig zelfstandig thuis te wonen.

 

Leefstijlmonitoring en persoonsalarmering
In de pilot is gekozen voor een combinatie van leefstijlmonitoring en persoonsalarmering. Het plaatsen van slimme sensoren binnen de leefomgeving van de ouderen helpt inzicht te geven in leefpatronen en kan mogelijke afwijkingen van deze patronen direct signaleren. De sensoren registreren de bewegingen van de bewoner in huis en het monitoringssysteem stelt bij afwijkend gedrag de mantelzorger op de hoogte via een bericht in een app. Daarnaast is het met persoonsalarmering voor de bewoner mogelijk om via een alarmknop direct met zijn of haar mantelzorger in contact te treden via een spreek-luister verbinding zowel thuis als onderweg.

 

KPN Zorg en innovatie
KPN gelooft dat ICT bijdraagt om de zorg voor alle Nederlanders toegankelijk en kwalitatief op peil te houden. Bovendien is KPN van mening dat innovatieve ICT-oplossingen aanzienlijk kunnen bijdragen aan het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen, ook bij ouderdom en (chronische) ziekten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Webinar: maak uw organisatie slimmer met IoT | 31 oktober 2018

Internet of Things meetup | 22 november 2018

De ontwikkelingen binnen Internet of Things (IoT) gaan razendsnel. Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken? 

Kom dan naar de IoT meetup in de bruisende IoT Academy en laat u kosteloos informeren.


Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers