of 59318 LinkedIn

Informatiebeveiliging bij lokale overheden

Geen tijd te verliezen.

Informatiebeveiliging bij gemeenten is belangrijker dan ooit. Want met het toegenomen gebruik en uitwisseling van privacygevoelige informatie – bijvoorbeeld door de decentralisaties – nemen de risico’s toe. Wat zijn die risico’s en waarom ontstaan ze? Wat moeten lokale overheden doen en welke rol speelt KPN hierin?

Gemeenten zijn ongelooflijk kwetsbaar wat hun digitale dienstverlening betreft. Om de simpele reden dat ze veel gevoelige informatie beheren. Baan, werkloos, gezond of langdurig ziek? De gemeente weet het op basis van inkomsten- en gezondheidsgegevens. Het gebruik van al die informatie groeit. Niet alleen door de decentralisaties in het sociale domein, maar ook door het simpele feit dat steeds meer mensen mobiel werken.

 

BIG: niet vrijblijvend

De combinatie van beheren en gebruiken van gegevens vraagt om grote zorgvuldigheid. Het is dan ook logisch dat VNG en KING de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) hebben opgesteld. Doel: meer grip op de betrouwbaarheid van de informatievoorziening en borging van de informatieveiligheid. De invoering ervan is niet vrijblijvend want gemeenten hebben zich hieraan gecommitteerd.

 

Actie broodnodig

Met de BIG hebben bestuur en directie een instrument in handen waarmee zij kunnen meten of de organisatie de informatiebeveiliging op orde heeft. Geen overbodige luxe: cybercriminaliteit neemt een hoge vlucht, wet- en regelgeving wordt steeds strenger. Zo wordt per 1 januari 2016 de meldplicht datalekken ingevoerd.

  

Lees de whitepaper

De gevolgen van een datalek zijn niet te overzien. Maar waar te beginnen? Om lokale overheden op weg te helpen heeft KPN een whitepaper geschreven. Dat kunt u hier gratis downloaden. Hierin kunt u lezen wat de trends en ontwikkelingen zijn, wat de BIG inhoudt en hoe de wet- en regelgeving eruit ziet. Last but not least: we beschrijven de KPN-dienstverlening in de BIG-bouwstenen. Wij willen graag met u samenwerken. Met als basis vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers