of 59345 LinkedIn

In Loppersum start pilotproject 5G

In Loppersum start pilotproject 5G . Het Groningse Loppersum is nu bekend van alle aardbevingen, maar moet straks het 5G-epicentrum van Nederland zijn.
Reageer

Het Groningse Loppersum is nu bekend van alle aardbevingen, maar moet straks het 5G-epicentrum van Nederland zijn.

KPN, TNO, Huawei en Ericsson zetten hun handtekening onder het contract om in Loppersum een grote test met 5G te houden. 5G is de nieuwe generatie mobiel internet, die weer een stuk sneller is dan 4G. Loppersum ligt in Noord-Groningen en kwam de laatste tijd vooral in het nieuws door de aardbevingen als gevolg van gasboringen. De proef moet bedrijven die zich met 5G gaan bezighouden naar het noordelijke puntje van Nederland lokken.

Zo snel is 5G

5G richt zich met name op het verminderen van de vertraging in de mobiele verbinding. Het nieuwe netwerk zou een zogenoemde latency van één milliseconde krijgen, waar het huidige 4G er vaak nog tientallen milliseconden over doet om met een server te praten. Bovendien zou de snelheid honderd keer hoger liggen dan bij 4G. 

 

Zelfrijdende tractors

Volgens Gjalt Loots van TNO is een sneller 5G-netwerk enorm belangrijk voor technologische ontwikkelingen. "In de toekomst zullen veel meer apparaten aangesloten zijn op internet. Denk aan zelfrijdende auto's of landbouwtractors, maar ook aan de wasmachine en droger thuis", aldus Loots tegenover RTV Noord

 

(Bron van dit artikel: https://www.bright.nl/loppersum-wordt-5g-epicentrum-van-Nederland)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers