of 59250 LinkedIn

Hoe maak je een oud industrieterrein aantrekkelijker voor jonge ondernemers?

Hoe maak je een oud industrieterrein aantrekkelijker voor jonge ondernemers? De gemeente Den Haag heeft grote plannen voor het bedrijventerrein Binckhorst.
Reageer

KPN en Den Haag zorgen voor gratis WiFi in creatieve broedplaats

Hoe maak je een oud industrieterrein aantrekkelijker voor jonge ondernemers? De gemeente Den Haag heeft grote plannen voor het bedrijventerrein Binckhorst. Sinds 2 maanden stelt de gemeente Den Haag samen met KPN gratis KPN WiFi HotSpots ter beschikking.

“De Binckhorst in Den Haag is een bijzondere plek; een creatieve hotspot waar steeds meer jonge ondernemers zich vestigen met spraakmakende bedrijven”, vertelt accountmanager IT-Tech Damla Yilmaz van de gemeente Den Haag. “Maar het is momenteel ook een plek zonder veel voorzieningen zoals goed openbaar vervoer, groen, horeca en een openbaar WiFi-netwerk. Daarom zijn we bezig met een verbeterslag, we willen de omgeving een boost geven, aantrekkelijker maken en voorzien van faciliteiten. Op die manier zorgen we voor een aanzuigende werking op potentiële bedrijven.”

 

.KPN logische partner

Den Haag gaat komende jaren 10 miljoen euro investeren in het aantrekkelijker en levendiger maken van het bedrijventerrein. “We luisteren daarbij steeds goed naar de wensen van de ondernemers”, aldus Yilmaz. “Een daarvan was gratis WiFi voor klanten, bezoekers en gasten. In het kader van Wireless Den Haag willen we die wens graag realiseren. We zijn een gastvrije stad, voor inwoners én ondernemers. Draadloos internet hoort daarbij. We zagen KPN – zelf gevestigd in de Binckhorst – daarbij als de logische partner om mee samen te werken.”

 

.Positieve reacties

Vanaf april zijn de KPN WiFi HotSpots op een deel van het bedrijventerrein beschikbaar. Ondernemers kunnen er het eerste jaar gratis gebruik van maken. Mocht het een succesvol (pilot)jaar zijn, dan onderzoekt KPN of de WiFi HotSpots op het hele bedrijventerrein kunnen worden uitgerold. Yilmaz: “Tot die tijd houden we de vinger aan de pols en hebben we samen met KPN contact met de ondernemers. Maandelijks ontmoeten we elkaar en denken we samen na over de WiFi-inrichting in het toekomstige bedrijvengebied en hoe ICT de ondernemers kan ondersteunen in hun business.” De eerste reacties zijn positief. “Ondernemers uit andere delen van de wijk willen weten wanneer zij aan de beurt zijn. Ik zie dat als een positief signaal.”


Geïnteresseerd in KPN WiFi HotSpots? Kijk op kpn.com/hotspots om de dienst te bestellen of voor meer informatie.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers