of 59318 LinkedIn

Gemeente Amstelveen stelt hoge eisen aan continuïteit

Gemeente Amstelveen stelt hoge eisen aan continuïteit. Amstelveen vindt het belangrijk om de lat hoger te leggen dan strikt noodzakelijk is om snel operationeel te kunnen zijn na een calamiteit.
KPN Lokale Overheid Reageer
Gemeente Amstelveen vindt het belangrijk om de lat hoger te leggen dan strikt noodzakelijk is om snel operationeel te kunnen zijn na een calamiteit. De gemeente maakt al enige jaren gebruik van Backup Online XL van KPN Security Services en er is ook een uitwijklocatie beschikbaar.

Over Gemeente Amstelveen

Een afdeling communicatie die tijdens een crisis niet kan mailen? Of een uitkering die drie weken op zich laat wachten omdat het raadhuis is afgebrand? “Dat kun je niet met droge ogen verkopen”, vindt Erik Kogenhop, teamleider ICT bij de gemeente Amstelveen. Voor de Noord-Hollandse gemeente reden om de lat op het gebied van bedrijfscontinuïteit hoger te leggen dan strikt noodzakelijk is.

 

         

In een crisissituatie is ook e-mail onmisbaar

Erik Kogenhop, Teamleider ICT bij gemeente Amstelveen

 

Nederlandse gemeenten hebben op het gebied van be-drijfscontinuïteit een aantal verplichtingen. Zo moet de Basis-registratie Personen (BRP) binnen 48 uur na een calamiteit weer volledig operationeel zijn, zodat burgers aangifte kunnen doen van bijvoorbeeld geboorte of overlijden. Dezelfde richt-lijn geldt voor de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). “Als je die cruciale systemen binnen 48 uur weer in de lucht hebt, dan voldoe je aan de wet”, aldus Kogenhop.

 

AfbeeldingGeïntegreerde dienstverlening van KPN

De gemeente Amstelveen beschikt over een betrouwbare manier voor het opslaan van data en kan in een worstcasescenario snel weer aan de slag.


Afbeelding


Meer informatie over het product

De digitale transformatie brengt nieuwe kansen, maar ook nieuwe kwetsbaarheden. KPN biedt de expertise voor ondersteuning in uw continuïteit.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers