of 59250 LinkedIn

Enorme reductie op energieverbruik in 2015

Ondanks de enorme groei van het dataverkeer heeft KPN het energieverbruik in 2015 weten te reduceren en in het netwerk meer dan 75 GWh bespaard.
Reageer

Ondanks de enorme groei van het dataverkeer heeft KPN het energieverbruik in 2015 weten te reduceren en in het netwerk meer dan 75 GWh bespaard.

KPN doet er alles aan zijn netwerken, datacenters en apparatuur steeds energiezuiniger te maken. Zo wist KPN ondanks de enorme groei van het dataverkeer het energieverbruik in 2015 te reduceren en in het netwerk 76,3 GWh (gigawattuur) te besparen. Dat is evenveel als ruim 24.000 huishoudens per jaar verbruiken.

De besparingen van het energieverbruik in het netwerk dragen voor een belangrijk deel bij aan de klimaatdoelstellingen van KPN. Voor 2015 was een uitdagende ambitie vastgesteld: een afbouw van 75 GWh. Die doelstelling werd afgelopen november al gerealiseerd.

De besparing werd vooral bereikt door het uitzetten van oude netwerken, de migratie van een datacenter, het uitzetten van zenders en het vervangen van koelingen.

 

               
Begin november 2015 werd bekend dat KPN voor het vijfde achtereenvolgende jaar tot de wereldtop behoort op het gebied van klimaatbeleid en transparante rapportage daarover.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers