of 59345 LinkedIn

De 5 best gelezen securityblogs van 2016

De 5 best gelezen securityblogs van 2016. Organisaties en instellingen zijn zich nog steeds te weinig bewust van de risico’s die cybercriminaliteit met zich meebrengt.
Reageer

Organisaties en instellingen zijn zich nog steeds te weinig bewust van de risico’s die cybercriminaliteit met zich meebrengt. Dat blijkt ook wel uit de de recente uitzendingen van Opgelicht?!, een programma over cybercrime van AVROTROS. KPN informeert het bedrijfsleven continu over mogelijke bedreigingen. Om onze kennis te delen, zijn we het afgelopen jaar gestart met het schrijven van blogs over actuele securityonderwerpen. Het kan natuurlijk zijn dat u wat van onze blogs heeft gemist. Daarom hebben we als jaarafsluiting een top 5 samengesteld van de best gelezen securityblogs.

Dit waren de meest populaire blogs:

 

1. 7 tips om in control te zijn bij meldplicht datalekken

Wat houdt nu precies meldplicht datalekken in? Wanneer moet u een incident melden? Wat moet u precies doen bij zo'n melding? In deze blog leest u de 7 tips voor het sneller en correct melden van een datalek, waarmee u hoge boetes kunt voorkomen.

 

2. Is kwantumencryptie de doodsteek voor hackers?

Weet u wat kwantumcomputing is? Wat cybercriminelen hier over 10 tot 15 jaar mee kunnen doen? Waarom u nu al maatregelen moet treffen? En wat kwantumencryptie voor rol speelt? Zo niet, lees dan deze blog waarmee we u een kijkje in de toekomst geven.

 

3. 8 verbeterpunten voor een solide disaster recovery-strategie

Dat organisaties vaak niet goed zijn voorbereid op incidenten. Het kan leiden tot grote gevolgen voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Daarom hebben we een lijst opgesteld met de lessons learned, waarmee u uw  disaster recovery (DR)-strategie kunt verbeteren.

 

4. Houdt Nederland open huis voor cybercriminelen?

Schiphol, TUe, Parnassia Group en start-up No Label uiten in deze prachtige video hun zorgen over de veiligheid van de Nederlandse economie. Ook Jaya Baloo, Chief Information Security Officer van KPN,  benadrukt dat we de Nederlandse kenniseconomie moeten beschermen tegen de impact van cybercriminaliteit in alle verschijningsvormen. Cybercrime is immers niet meer weg te denken uit ons land.

 

5. IoT-botnets en DDoS

Het Internet of Things (IoT) biedt ongekende mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Maar zoals u wellicht al weet, kent IoT ook de nodige bedreigingen. Zo zetten cybercriminelen steeds vaker IoT-botnets in voor gigantische DDoS-aanvallen die het internet op zijn grondvesten doen trillen. Hoog tijd voor actie, maar wie neemt het voortouw? En wat kunt u zelf doen?

 

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend eens doorpraten over uw securitybeleid? Neem dan contact op.

 


Auteur: Erik Ploegmakers

Erik is als Managing Director van KPN Security Services en verantwoordelijk voor het gehele commerciële securityportfolio van KPN. Hij is al meer dan 10 jaar actief binnen de securitywereld en heeft voor KPN gewerkt bij PwC, Dearbytes en Fox-IT als COO, forensisch IT-expert en juridisch adviseur.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers