of 59179 LinkedIn

Brabantse Delta wil ‘van borrelen naar bruisen’

Brabantse Delta wil ‘van borrelen naar bruisen’. Het is hoog tijd voor innovatie bij de waterschappen.
Reageer

Waterschap Brabantse Delta heeft op 28 maart een innovatiedag georganiseerd met het thema ‘van Borrelen naar Bruisen’. Hiermee geeft Brabantse Delta een duidelijke boodschap af: het is hoog tijd voor innovatie bij de waterschappen.

KPN mocht als ICT-partner twee break-out sessies verzorgen op het gebied van IOT/ LoRa. Door slim gebruik te maken van deze technologieën helpen we klanten met de kwaliteitsmonitoring en het geven van inzicht om alarmmeldingen te voorkomen of om proactief in te kunnen grijpen. Mogelijke concrete toepassingen in het veld op basis van LoRa zouden kunnen zijn: de slimme watermeter en het plaatsen van sensoren in dijken, sluizen en waterzuivering.

 

In de tweede sessie van KPN benadrukten we het belang van veiligheid voor waterschappen en waarom het belangrijk is voor waterschappen om ‘BIWA’-compliant te zijn. De BIWA, ofwel Baseline Informatiebeveiliging Waterschappen, is de informatiebeveiligingsstandaard die voor en met de waterschappen is ontwikkeld. Omdat waterschappen die willen innoveren in toenemende mate van ICT gebruikmaken, gaat ook (cyber)security een steeds grotere rol spelen. Voor waterschappen is het dus zaak om zowel letterlijk als figuurlijk het ‘lek in de dijk’ te voorkomen en ook proactief te monitoren en te acteren op mogelijke datalekken waar misbruik van gemaakt kan worden.

 

De eerste co-creatie sessie waarin KPN Brabantse Delta helpt om concrete toepassingen van IOT/LoRa te ontwikkelen, is reeds ingepland. Doel is om de effectiviteit en efficiëntie in het dagelijkse (veld)werk te verbeteren met behulp van ICT en innovatieve technologieën.

 

Meer weten

Wilt u ook een innovatiesessie organiseren op basis van co-creatie? Neem dan via onderstaande button contact op met Nabil El Bousaksaki, accountmanager bij KPN:

Ik wil graag een innovatiesessie
 
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Webinar: maak uw organisatie slimmer met IoT | 31 oktober 2018

Internet of Things meetup | 22 november 2018

De ontwikkelingen binnen Internet of Things (IoT) gaan razendsnel. Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken? 

Kom dan naar de IoT meetup in de bruisende IoT Academy en laat u kosteloos informeren.


Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers