of 59162 LinkedIn

Beveiliging van e-mail

Reageer

Op donderdag 2 juni jl. is in Binnenlands Bestuur een artikel verschenen over de beveiliging van e-mail bij gemeenten. Dit artikel ging over de achterblijvende implementatie van de verplichte e-mailstandaarden SPF, DKIM en DMARC. Met “verplicht” wordt hierbij gerefereerd aan de zogenaamde “pas-toe-of-leg-uit”-lijst van het Forum Standaardisatie.

SPF, DKIM, DMARC

De in het artikel aangehaalde standaarden SPF, DKIM en DMARC zijn gericht op het tegengaan van spam en phishing. Voor klanten van de dienst Beveiligde E-mail kan KPN Lokale Overheid deze standaarden op het centrale platform activeren. Zie voor een instructie het Beveiligde E-mail stappenplan installatie document 1.3.

 

DNSSEC

In het artikel in Binnenlands Bestuur wordt ook een opmerking gemaakt over DNSSEC. Indien u uw domeinnaam heeft geregistreerd bij KPN Lokale Overheid, dan kunt u DNSSEC laten activeren via het formulier Aanvraagformulier Domeinregistratie.

 

STARTTLS

Tenslotte wordt in het artikel nog gerefereerd aan het gebruik van STARTTLS; voor klanten van de dienst Beveiligde E-mail staat deze functie op het centrale platform standaard aan, hiervoor hoeft op uw eigen mailserver niets meer te gebeuren. Uw e-mail wordt hiermee op basis van TLS afgehandeld, mits de ontvangende mailserver dit ondersteunt.

 

Secure Mail

De genoemde standaarden helpen uw e-mail te beveiligen tegen spam en phishing, maar beschermen niet (afdoende) de vertrouwelijkheid van eventuele privacygevoelige informatie in uw e-mail. Hiervoor kunt u gebruik maken van de functie Secure Mail voor meer informatie; voor klanten van Beveiligde E-mail kan deze optie tegen eenmalig wijzigingstarief worden geactiveerd.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de verkoopondersteuning van KPN Lokale Overheid, bereikbaar op nummer (070) 343 69 00 optie 2 of info.lokaleoverheid@kpn.com.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Webinar: maak uw organisatie slimmer met IoT | 31 oktober 2018

Internet of Things meetup | 22 november 2018

De ontwikkelingen binnen Internet of Things (IoT) gaan razendsnel. Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken? 

Kom dan naar de IoT meetup in de bruisende IoT Academy en laat u kosteloos informeren.


Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers