of 59345 LinkedIn

Bén je klant

Ambtenaren zijn lui. Ze vergaderen de hele dag en smijten met geld. En als de klok vijf slaat is het gemeentehuis uitgestorven. Zomaar wat hardnekkige vooroordelen over ambtenaren. Maar het tegenovergestelde is waar. Ambtenaren zijn enthousiast, werken keihard en zijn doordrongen van hun opdracht aan de burger. Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat ik deze zomer zélf een dag ambtenaar ben geweest en aan den lijve heb ondervonden hoe bevlogen, energiek en loyaal de gemiddelde ambtsdrager is.

.Snuffelen

Het begon als een ludiek idee: Henny Spelbos, hoofd van het Automatisering Bedrijf Utrecht, en ik zouden een dag van baan ruilen. Om elkaar beter te begrijpen en – vooruit – ook door nieuwsgierigheid gedreven, wisselden we begin juli van bureau. We spraken met elkaars collega’s, schoven aan bij vergaderingen en snuffelden ons zo een slag in de rondte. Resultaat: boeiende gesprekken, verrassende ontmoetingen en een uitermate leerzame dag. Wat dat betreft spreekt de sms van Henny die ik tijdens de lunch kreeg – ‘ik kom niet meer terug’ – boekdelen.

 

.Kloof

We merkten beiden dat onze organisaties – hoe verschillend het oogpunt ook is - meer op elkaar lijken dan we soms denken. Uiteindelijk willen we allemaal een excellente dienstverlener zijn, met gemotiveerde werknemers en tevreden klanten. En dus leek díe bewuste dag in de zomer de kloof even iets minder groot. Om die reden kan ik het iedereen aanraden. Neem af en toe een kijkje bij de ander. Het verbreedt je gezichtsveld en beslecht grenzen. Behalve ‘Ken je klant’ betekent dat ook ‘Ben je klant’. Al is het maar voor één dag.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers