of 59250 LinkedIn

Belangrijke impuls aan Internet of Things

We staan aan het begin van een exponentiële groei van Internet of Things.
Reageer

“We staan aan het begin van een exponentiële groei van Internet of Things.” Dat zegt Jasper Snijder, Senior Vice President New Business KPN. Met een aantal nieuwe initiatieven geeft KPN een belangrijke impuls aan de praktische toepassing van Internet of Things. “We nemen de voortrekkersrol in het IoT-domein.”

Volgens Snijder liggen er drie ontwikkelingen ten grondslag aan de groei van Internet of Things, kortweg IoT. “De eerste ontwikkeling is de toename van ‘processorpower’. Onze devices zijn nu op een rekenkundig niveau dat ze razendsnel tal van datastromen kunnen verwerken. En dat is nodig om van Internet of Things een succes te maken. Als koploper passen we die snelle hardware toe in onze diensten en werken we nauw samen met de leveranciers ervan.”

 

Afbeelding.Connectivity en LoRa

In een IoT-maatschappij is alles uitgerust met een internetverbinding. Daarom is connectivity de tweede belangrijke ontwikkeling. “Ook die heeft de afgelopen jaren van 2G via 3G naar 4G een enorme vlucht genomen. Toch kon een groot aantal devices nog niet in het netwerk meedraaien omdat de benodigde stroom niet overal beschikbaar is.” KPN rolt daarom eind dit jaar het LoRa-netwerk (Low Power Long Range) uit, waarmee apparaten, die weinig data verbruiken, 5 tot 15 jaar met een simpele penlite-batterij kunnen worden gevoed én laagfrequent verbonden zijn. Dat creëert enorm veel mogelijkheden. Van dijkbewaking op afstand tot het monitoren van kinderen en huisdieren.”

 

                        

"Internet of Things creëert enorm veel mogelijkheden, zoals 'dijkbewaking op afstand'"

Jasper Sneijder, Senior Vice President New Business KPN

 

.Veilige opslag op Nederlandse bodem

De derde ontwikkeling die Internet of Things mogelijk maakt, is de veilige opslag en analyse van data. Ook daaraan levert KPN met CloudNL een fundamentele bijdrage. “Deze dienst garandeert een veilige opslag van data in Nederland. Waardevolle data komt dus niet terecht op servers in het buitenland. En dat is belangrijk voor bijvoorbeeld lokale overheden die in toenemende mate verantwoordelijk zijn voor veilige omgang met gevoelige persoonsinformatie.”

 

.KPN als ‘enabler’

Volgens Snijder speelt KPN in deze ontwikkelingen een grote rol als ‘enabler’. “We houden ons niet bezig met end user-oplossingen, maar maken met onze diensten op het gebied van connectiviteit en dataverwerking en -opslag deze oplossingen wél mogelijk.” Om IoT in Nederland nog groter te maken initieerde KPN eerder dit jaar onder meer de Internet of Things Academy. “Met dit autonome platform willen we het bewustzijn rond Internet of Things vergroten, de mogelijkheden ervan voor het voetlicht brengen en praktische toepassingen stimuleren.”

 

Meer informatie over Internet of Things is te vinden op kpn.com/iot.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers