of 59130 LinkedIn

Amsterdam en KPN tekenen overeenkomst op het gebied van hosting en technisch applicatiebeheer

Reageer

Op 1 juni jongstleden hebben de Gemeente Amsterdam en KPN B.V. een overeenkomst getekend voor ICT-dienstverlening op het gebied van hosting en technisch applicatiebeheer voor een periode van maximaal tien jaar inclusief optionele verlengingen. De overeenkomst is het resultaat van een Europese aanbesteding die vorig jaar werd gestart. De Gemeente Amsterdam heeft KPN als strategische partner gekozen, omdat zijn dienstverlening  het beste past bij haar organisatie en ICT-infrastructuur . De Gemeente Amsterdam heeft met KPN een partij gecontracteerd die haar ontzorgt inzake hosting en technisch applicatiebeheer. KPN zet hiervoor zijn dienstverleningsconcept Managed  Hybrid Cloud in. Bovendien verwacht de Gemeente Amsterdam dat KPN haar, daar waar nodig , zal ondersteunen bij het nog verder verbeteren van de informatievoorziening voor haar medewerkers, de burgers en bedrijven.

De Gemeente Amsterdam maakt al jaren gebruikt van externe ICT-dienstverlening op het gebied van hosting en technisch applicatiebeheer. Daarnaast heeft de Gemeente Amsterdam applicaties ondergebracht bij shared servicecentra van de overheid en de eigen ICT-dienst van de Gemeente . Omdat de overeenkomst voor externe dienstverlening afliep, is de Europese aanbesteding uitgevoerd. Voor de nieuwe dienstverlening , die wordt geleverd tegen marktconforme prijzen, maakt KPN gebruik van de nieuwste technologie. De overeenkomst is bovendien zo ingericht dat de dienstverlening ook in de komende jaren blijft ontwikkelen volgens de laatste stand van de techniek.

 

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de gecontracteerde dienst en was één van de criteria voor gunning van de opdracht. KPN committeert zich aan de MeerjarenAfspraak Energie-Efficiëntie 3 (MJA3), gebruikt alleen groene stroom en duurzame materialen voor de datacenters en eist en controleert dat haar leveranciers duurzaam produceren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Webinar: maak uw organisatie slimmer met IoT | 31 oktober 2018

Internet of Things meetup | 22 november 2018

De ontwikkelingen binnen Internet of Things (IoT) gaan razendsnel. Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken? 

Kom dan naar de IoT meetup in de bruisende IoT Academy en laat u kosteloos informeren.


Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers