of 59250 LinkedIn

Aandacht voor álle aspecten van digitale veiligheid

Reageer

KPN Lokale Overheid en Amstelveen werken aan awareness

Informatie beveiliging is niet alleen een technische aangelegenheid en gaat verder dan firewalls en anti-virus. Bewustwording over mogelijke risico’s is minstens zo belangrijk. De gemeente Amstelveen heeft beide zaken goed op orde, dankzij een intensieve samenwerking met KPN Lokale Overheid. Dit jaar is de samenwerking verlengd en uitgebreid.

Amstelveen maakt sinds 3 jaar gebruik van verschillende beveiligingsdiensten van KPN, zoals Beheerde Firewall, proxy- en telewerkdienstverlening en Beveiligde E-mail. Dankzij deze dienstverlening kunnen ambtenaren hun werk doen; veilig internetten en mailen, ook vanuit huis. “Dat bevalt uitstekend en daarom hebben we de overeenkomst verlengd”, vertelt Erik Kogenhop, teamleider ICT bij de gemeente. Nieuw in de samenwerking is de aandacht voor de zachtere kant van beveiliging; KPN levert advies op het gebied van informatiebeveiliging en zorgt voor awareness op de werkvloer.

 

.Steeds belangrijker

“Het wordt steeds belangrijker dat íedereen, bestuur én medewerkers, doordrongen is van de risico’s”, aldus Kogenhop. “Gegevens kunnen weglekken en we willen ook niet gehackt worden. Dat betekent dat het niet alleen technisch goed moet zitten, maar ook dat je informatiehuishouding, processen en procedures op orde moeten zijn. Ook is het zaak je medewerkers adequaat voor te lichten”, zegt de teamleider. “Zeker nu gemeenten voor grote veranderingen in het sociale domein staan, wordt dat steeds belangrijker. Maar ook vanwege de nauwe samenwerkingsverbanden, in ons geval met de gemeente Aalsmeer, zou het prioriteit moeten hebben.”

 

.Bewustwording

In Amstelveen kreeg de bewustwording onlangs een flinke impuls door de DigiD-audit, waarbij KPN Lokale Overheid de gemeente ondersteunde. “Zelf hadden wij niet de kennis en mankracht om dat precies in kaart te brengen, vandaar dat we de hulp inriepen van KPN. Zij hielpen ons met het beschrijven van de processen en procedures. Dat luistert nauw en kost veel tijd.” Kogenhop is blij dat zijn gemeente nu aan de regels voldoet. “Maar er blijft werk aan de winkel. Informatiebeveiliging is een onderwerp dat hoog op de agenda moet. Het is de verantwoordelijkheid van de héle organisatie, niet alleen de afdeling ICT.”

 

 

Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten

Gemeenten zijn kwetsbaar als het gaat om hun (digitale) dienstverlening. Reden om de informatiehuishouding goed op orde te hebben. Eén van de meest basale hulpmiddelen hierbij is de lokale implementatie van de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG). Dit is een initiatief van KING en VNG.

 

 

Bent u in control op het gebied van informatiebeveiliging? KPN Lokale Overheid helpt u graag met diensten en advies. Kijk op kpnlokaleoverheid.nl/informatiebeveiliging

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

Afbeelding 

KPN Lokale Overheid

Röntgenlaan 75 2719 DX Zoetermeer

Postbus 19535, 2500 CM Den Haag

070 – 343 69 00

kpnlokaleoverheid.nl

info.lokaleoverheid@kpn.com

 

Meer nieuws

Overvolle vuilcontainers

Whitepapers

Afbeelding

 

‘Alleen door kennis uit te wisselen, komen we samen verder,’ stelt José Brenninkmeijer in deze eerste uitgave van Minds, het nieuwe magazine van KPN Consulting. ‘Met mooie voorbeelden brengen we de nieuwe wereld tot leven. Laat je verrassen door slimme tools en gadgets en inspireren door bijzondere samenwerkingen.’

 

Bekijk het online magazine hier 

Is de BIG al ingeburgerd in uw informatiebeveiliging?

Afbeelding

Afbeelding

Aansluiting op digikoppeling-Generieke Berichten Platform

Lokale overheden veranderen

Afbeelding

Bloggers