of 59274 LinkedIn

VNG Jaarcongres 'Over Grenzen'

CGI Reageer

Jaarlijks houdt de Vereniging van Nederlandse Gemeente (VNG) een congres. Thema dit jaar is ‘Over grenzen’. In deze veranderende tijden is het onvermijdelijk dat we anders omgaan met grenzen dan we gewend zijn. Grenzen tussen gemeente en gemeenschap. Grenzen tussen gemeenten onderling. Grenzen tussen landen. Grenzen tussen mensen. Grenzen tussen vakgebieden en dossiers. 

Hoe gaat u als lokaal bestuurder om met kansen en problemen die zich in toenemende mate niet meer op het niveau van uw gemeente laten beïnvloeden? Hoe en wanneer schaalt u af, naar dorpen, wijken, inwoners? Wanneer schaalt u juist op, naar buurgemeenten, regio's, stedelijke netwerken, buurlanden? En hoe borgt u in dat proces de democratische controle? Om dit inspirerende thema in al haar aspecten met u te verkennen, heeft de VNG een keur aan interessante sprekers uitgenodigd. Wat dacht u van Kajsa Ollongren (Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en viceminister-president) en Tweede Kamerlid Lilian Ploumen? Of schrijver Tommy Wieringa, die zowel in zijn boeken als op televisie de rafelige randen in het grensgebied verkent.


Deloitte, SAS en CGI

Het VNG Jaarcongres vindt plaats op verschillende locaties. Zo wordt het plenaire programma gehouden in het MECC. Hier is ook een beursvloer, waar CGI samen met haar partners Deloitte en SAS een gezamenlijke stand hebben. U kunt hier diverse demo’s bewonderen en in gesprek gaan met onze experts. Van CGI kunt u onder andere demo’s vinden op het gebied van systeemintegratie en specifieke oplossingen voor bereikbaarheid en leefbaarheid in steden.


Keynote Smart Mobility/Mobility as a Service

Verder zijn er op dinsdag 26 juni middagsessies in en rond Maastricht. In Stadion de Geusselt, thuisbasis van de Maastrichtse voetbaltrots MVV, kunt u wederom kennismaken met de experts van Deloitte, SAS en CGI. Zij gaan tijdens het middagprogramma in op het thema ‘Hoe data en analytics grensoverschrijdende samenwerking versterken’. Zo geeft Laurens Lapré, Vice President Consulting bij CGI, een presentatie over Smart Mobility en Mobility as a Service met het oog op de uitvoering van het klimaatakkoord per 2019 in Nederland. CGI heeft de afgelopen jaren bij enkele grote mobiliteitsprojecten intensief samengewerkt met overheid, bedrijfsleven, onderwijs en burgers. Zo waren we met onze BestDriver-app betrokken bij de wedstrijd ‘Beste chauffeur van Rotterdam’ waarbij data analytics en gamification worden ingezet om mensen richting een ander mobiliteitsgedrag te krijgen. Op het VNG Jaarcongres deelt Lapré de resultaten van deze projecten met u. Bovenal laat hij u zien hoe intensieve samenwerking en verregaande digitalisering onze toekomst – waarin niet het vervoermiddel, maar de reis centraal staat – gaan kleuren.


Win een gratis workshop ‘Hoe word je een data-gedreven gemeente?

CGI heeft met haar partners Deloitte en SAS een ééndaagse workshop ontwikkeld: ‘Hoe word je een data-gedreven gemeente?’ Bij deze ‘in house’-workshop vertellen onze experts hoe aan de hand van Data Analytics de dienstverlening van uw gemeente sneller en beter kan worden, uw gemeente sneller kan anticiperen op mogelijk onderhoud van openbare ruimte en tot nog beter doordachte oplossingen voor maatschappelijke of gemeentelijke uitdagingen kan komen. Wij bekijken de data van uw gemeente, behandelen een aantal casussen uit uw organisatie en geven nieuwe inzichten met technieken als datavisualisatie, predictive analytics en machine learning. Tijdens het VNG Jaarcongres maakt u kans deze workshop voor uw gemeente te winnen! In totaal verloten we vijf gratis workshops. Meld u zich hiervoor aan bij stand 150.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers