of 59318 LinkedIn

Sturen vanuit informatie

Sturen vanuit informatie. Hoe kan de overheid informatiegestuurd werken?
CGI Reageer

Hoe kan de overheid informatiegestuurd werken? Er wordt volop mee geëxperimenteerd, binnen de hele overheid. CGI is bij veel van deze pilots betrokken en bundelt de geleerde lessen in een aantal leidende principes voor de informatiegestuurde overheid.

Nieuwe technologieën en een overvloed aan informatie maken het mogelijk om meer informatiegestuurd te werken. De overheid ziet kansen om op deze manier maatschappelijke vraagstukken op te lossen en experimenteert dan ook volop met het combineren en analyseren van data, van lokaal tot centraal niveau en in uiteenlopende domeinen. “Vrijwel iedere overheidsorganisatie geeft aan dat zij wil transformeren naar een informatiegestuurde organisatie. Gelijktijdig zijn organisaties veelal nog bezig met de modernisering van hun ICT-ondersteuning en de digitalisering van hun huidige primaire processen. Als ze concreet bezig zijn met informatiegestuurd werken, dan is dat bijna altijd in pilots. Een structurele inbedding van informatiegestuurd werken is meestal nog niet aan de orde,” zegt Johan de Jong, thoughtleader Digital Government bij CGI.

 

Daadwerkelijk informatiegestuurd werken binnen primaire processen vraagt om een grote omslag. Technologisch, maar ook in processen en cultuur.


Lees het complete interview met Johan de Jong in iBestuur magazine.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding