of 59345 LinkedIn

Smart data: Big data, serious business for future cities

Reageer

Getting Smart congres

19 november 2015

Science Tower, Rotterdam

Organisaties verzamelen steeds meer gegevens. Toch draait het niet om het volume van data. De vraag is wat uw organisatie ermee doet. Big data is alleen interessant als het businessvraagstukken oplost. In onze break-outsessie tijdens het Getting Smart congres op 19 november a.s. bewijzen we dat big data geen hype is, maar serious business.

 

Dat geldt bij uitstek voor big data in stedelijke omgevingen. Immers, steden worden een steeds grotere economische factor. Daarmee groeien ook de uitdagingen op gebieden als mobiliteit en leefbaarheid. Future cities zetten slimme technologie en databronnen in om de stedelijke omgeving leefbaarder te maken, en slimmer te organiseren.

 

Krijg meer grip op de toekomst van de stad

De centrale controle van verkeerslichten en andere verkeersobjecten, het snel opsporen van lekken in waterleidingnetten, minder dieselgebruik door vrachtwagens en het effectief inzetten van burgerparticipatie voor de veiligheid. Het zijn allemaal toepassingen waarbij wij in een stedelijke omgeving big data inzetten. Met de analyse van big data en het koppelen van verschillende databronnen is een veel beter inzicht mogelijk in allerlei stedelijke uitdagingen, waardoor beter kan worden geanticipeerd op situaties.

 

Denk bijvoorbeeld aan de verskeersdrukte. Met groeiende verkeersstromen is mobiliteit hét vraagstuk voor de stad. CGI werkt samen met de TU Delft in DiTTLab, waar voor diverse opdrachtgevers oplossingen in slimme mobiliteit worden onderzocht. Bijvoorbeeld voor Amsterdam ontwikkelt DiTTLab een Urban MobilityLab, waarmee we verkeersstromen in en rond de stad willen begrijpen en voorspellen. Dankzij open data kunnen gegevens worden gedeeld en gecombineerd voor oplossingen, zoals een app die een automobilist naar een lege parkeerplek leidt. Ook fungeren voertuigen steeds vaker als de ogen en oren van de stad. De data, die zij verzamelen, is in buitenlandse steden al ingezet om het verkeer veel minder vaak te laten remmen wat de veiligheid en de doorstroming bevordert en het milieu ontziet.

 

Creëer meer waarde

Wereldwijd implementeert CGI innovatieve oplossingen voor future cities, die gaan over burgerparticipatie, opleiding, energiemanagement, gezondheid, transport, mobiliteit en meer. We zijn bovendien sterk in big data analyse en het ontwerpen, bouwen en onderhouden van bedrijfskritische systemen die door de gehele samenleving worden gebruikt.

 

In een twee uur durende sessie, gebaseerd op onze bewezen Data2Diamonds aanpak, delen we voorbeelden, leerpunten en inzichten ter inspiratie. We maken u bewust van de concrete toepassingen van big data en laten u zien hoe u hiermee kosten kunt besparen of nieuwe diensten kunt ontwikkelen.

 

Voor meer informatie over het congres: www.gettingsmart.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers