of 58952 LinkedIn

Sjors Hijgenaar

Blockchain Expert

 • BRZO: Blockchain tegen Risico’s op Zware Ongevallen

  1 reactie

  Op 10 juli 1976 wordt Seveso, een kleine Italiaanse stad 20 kilometer ten noorden van Milaan, opgeschrikt door wat later bleek de grootste ongecontroleerde uitstoot van 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioxin (TCDD) ooit. Door een combinatie van verkeerde beleids- en bedrijfsmaatregelen kon 1 kg van de kankerverwekkende stof ontsnappen, genoeg om 18 km² te besmetten, met een massale sterfte onder (vee)dieren als gevolg.

 • Centrale registratie of blockchain: opslagbehoefte vergeleken

  Reageer

  In een eerder blog hebben we ons gebogen over de energie-afhankelijkheid van blockchain. Deze keer kijken we naar de opslagvereisten van blockchain. De gedistribueerde datastructuur van blockchain resulteert in een aanzienlijk hogere dataopslag in vergelijking met traditionele gecentraliseerde databases. Centrale systemen hebben echter vaak te maken met een gebrek aan vertrouwen, wat resulteert in "verborgen" datasilo's en vaak extra arbeidskosten. Dit wordt hieronder uitgewerkt middels een praktijkvoorbeeld waarin een centraal beheerd systeem wordt vergeleken met een toekomstig op blockchain-gebaseerd systeem.

 • Niet alle blockchains zijn hetzelfde

  Reageer

  Als ik bij onze klanten op bezoek kom om het over blockchainimplementatie te hebben, stellen zij dikwijls de volgende vraag: ‘Maar hoe zit het dan met de hoge energieconsumptie?’. Dit is een veelvoorkomende misvatting, want slechts sommige blockchainimplementaties zijn energieslurpers. In dit blog leg ik uit hoe dat komt.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers